Útok nožem v nemocnici ve Slaném: Zuřícího pacienta postřelila ochranka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Útok nožem v nemocnici ve Slaném: Zuřícího pacienta postřelila ochranka

Nemocnici ve Slaném střeží ozbrojená ochranka.
Nemocnici ve Slaném střeží ozbrojená ochranka.  (Foto Aha! – Jakub Poláček)

Nožem po lidech v bílých pláštích se oháněl agresivní senior (72) hospitalizovaný v nemocnici ve Slaném na Kladensku. Zneškodnil ho až výstřel z pistole člena ochranky. Zuřícího pacienta postřelil.

Důchodce byl přijat v úterý na lůžkové oddělení jednotky intenzivní péče interny. Včera v půl jedné ráno začal krvácet, když si z těla vytrhl kanylu. Jakmile ho zdravotníci chtěli ošetřit, strhla se mela. Popadl nůž a začal ohrožovat všechny kolem sebe. Sestry zalarmovaly nemocniční ochranku. 

Rána do nohy

Sotva do pokoje vkročil pracovník ostrahy, zuřící pacient hodil nůž po zdravotnících i ochránci.Ten tasil pistoli a vystřelil. Zasáhl ho do nohy. Hned mu byla poskytnuta první pomoc a dostal léky na uklidnění. Zranění bylo jen povrchové. Nůž, kterým útočil, si přivezl z domova. 

Ředitel ohrožen

Svědkem pacientova běsnění byl ředitel nemocnice Štěpán Votoček. „U starších pacientů se závažnějšími diagnózami se stává, že nezvládnou psychický nápor. Muž je stále naším pacientem, ale předpokládám, že po odborném vyšetření bude převezen na psychiatrii,“ řekl včera Aha! Votoček. 

Ublížení na zdraví

Agresivní důchodce je podezřelý z ublížení na zdraví ve stadiu pokusu. Policisté se budou zabývat i tím, zda ze strany pracovníka ostrahy šlo o nutnou obranu. 

Tehdy umírali lidé

10. prosince 2019, Ostrava Sedm lidí zabil a dva zranil Ctirad Vitásek (†42), když zahájil bez varování palbu v čekárně traumatologické ambulance. Sedm lidí zabil a dva zranil. Pak se mu podařilo utéct, ale a krátce nato se zastřelil.

Březen 2019, Praha Pacient (†74) hematologické kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze postřelil na pokoji další dva nemocné. Jeden na následky zranění zemřel. Pachatel odmítl vypovídat a zemřel ve vazbě. 

Leden 2010, Praha Muž (36), hospitalizovaný na psychiatrické klinice v Praze na Karlově kvůli maniodepresi ukopal k smrti jiného pacienta. Soud mu nařídil ochrannou ústavní léčbu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.