Bankovní vs. nebankovní půjčka. Která vítězí? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 9. května 2024

Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena

Bankovní vs. nebankovní půjčka. Která vítězí?

Bankovní vs. nebankovní půjčka. Která vítězí?
Bankovní vs. nebankovní půjčka. Která vítězí? (eVisions Advertising)

Hledáte výhodnou půjčku, ale nevíte, kam se obrátit? Mezi bankovní a nebankovní půjčkou jsou jisté rozdíly, od nichž se odvíjí nejen průběh vyřízení půjčky, výše úroků, ale i proces splácení. Přinášíme vám základní shrnutí obou půjček, které vám výběr usnadní.

Nebankovní půjčky: rychlé a bez nutnosti ručitele

Rychlost vyřízení půjčky u nebankovní společnosti s sebou nese jisté výhody. Jednou z nich je, že nemusíte čekat na dlouhý schvalovací proces. Většinou vám postačí splňovat tři základní kritéria – plnoletost, vlastní bankovní účet a stálý příjem. Získání nebankovní půjčky pro vás může být o to snazší, protože nabízí jistotu půjčky bez ručení a udání účelu využití. Banky toho naopak vyžadují daleko více a schvalování se někdy významně protáhne. Často se totiž zaměřují i na to, zda máte záznam v registru dlužníků nebo nejste v exekuci.

Obě půjčky vyřídíte online

U obou typů půjček máte možnost rychlého podání žádosti přes internet z pohodlí domova. Stačí vám projít pár kroků a vyplnit příslušné formuláře, což většinou zabere jen pár minut. Pokud vše ale raději vyřizujete osobně na pobočce, pak má navrch hlavně banka. Nebankovní instituce sází hlavně na rychlost, a proto se uchylují spíše k vyřizování půjček online či telefonicky.

U nebankovní půjčky se vám peníze rychle připíší na účet

Vždy záleží na podmínkách vaší banky, ale většinou vám nebankovní společnost připíše peníze na účet jen pár minut od vyřízení. Právě to může být tou největší výhodou, když potřebujete zaplatit nenadálé výdaje okamžitě.

První půjčka zdarma a bez poplatků

Bankovní i nebankovní instituce se dnes často uchylují k výhodnější první půjče. To znamená, že první půjčku vám nabízí zcela bez úroku. Není to ale pravidlem každé společnosti. Pokud byste tuto výhodu rádi využili, raději se předem informujte o podmínkách vybrané společnosti.

Ačkoliv někteří lidé preferují raději bonitní bankovní společnosti, u velkého množství lidí stále vede rychlost vyřízení půjčky a možnost mít peníze na svém účtu okamžitě. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, vždy se přesvědčte o smluvních podmínkách a spolehlivosti dané společnosti.

Autor:  Prezentace klienta

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.