Půjčka online? Není se čeho bát, vše lze vyřešit z pohodlí domova | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Půjčka online? Není se čeho bát, vše lze vyřešit z pohodlí domova

Jak na krátkodobou půjčku?
Jak na krátkodobou půjčku? (COOL CREDIT, s.r.o.)

Občas se to v životě stane. Přijde nenadálá událost – například rozbitá lednička nebo auto – a peníze na účtu chybí. Nejjednodušším způsobem, jak situaci vyřešit, je online půjčka. Internet posunul tyto možnosti na zcela novou úroveň. Nyní můžete mít peníze do deseti minut na účtu, a to se nemusíte ani zvednout ze židle. U společnosti COOLCREDIT vám na to stačí občanka, telefon a výpis z účtu. Jak takový proces probíhá? Jednoduše.

Online půjčky pouze u licencovaných firem

Díky změně legislativy se veškerá administrace dá vyřídit z domova. Stačí vám počítač připojený k internetu. Nejdříve si spočítejte, kolik peněz budete muset vrátit. U společnosti COOLCREDIT jsou všechny poplatky velmi transparentní – de facto platíte pouze jeden poplatek. Podmínky se ale můžou u různých úvěrových společností lišit, a proto si ještě před zažádáním o online půjčku pozorně přečtěte všechny smluvní materiály a zejména pak sankce za prodlení ve splátkách. Důležité je také ověřit si, jestli má daná společnost licenci České národní banky (a tím pádem musí splňovat přísná kritéria pro poskytování úvěrů).

Když už máte vybranou společnost, u které si chcete peníze půjčit, budete zpravidla muset vyplnit žádost o úvěr. Ve formuláři uvedete trvalé bydliště, telefon a potřebnou výši půjčky. Pozor, vaše trvalé bydliště ale nesmí být na městském úřadě nebo na ubytovně. Některé společnosti ještě vyžadují fotku korespondence zaslanou na vaše trvalé bydliště, aby se ujistily, že vám na danou adresu chodí pošta.

Vyfotit, poslat… a za chvilku máte peníze na účtu

A jak probíhá identifikace osoby, když nemusíte na pobočku za bankovním úředníkem? Mnoha způsoby. Zcela základním principem je nahrání scanu nebo fotografie vašeho občanského průkazu. Nemusíte mít scanner, můžete použít fotoaparát nebo telefon. Dnešní mobilní telefony už mají dost kvalitní fotoaparáty, takže stačí jen vyfotit občanku z přední i zadní strany a připojit mobil k počítači nebo si fotky poslat na svůj email.

Dalším dokumentem, který budete muset vyfotit, je výpis z vašeho účtu. Z účtu by mělo být patrné, že na něj chodí pravidelné měsíční příjmy (výplata, mzda) a měl by být veden na osobu žádající o úvěr. Některé společnosti žádají i více výpisů (například za poslední tři měsíce). COOLCREDITu stačí pouze poslední výpis. Zde je možné, že vás ještě společnost vyzve k zaslání jedné koruny na její účet, aby si ověřila, jestli je účet skutečně váš a máte k němu přístup.

Firmy většinou ověřují kontaktní telefon

A už máte skoro hotovo. Identifikaci účastníka a správnost vyplněného telefonního čísla většinou úvěrové společnosti ještě kontrolují zpětným voláním na uvedený kontakt. Další možností je zaslání verifikačního kódu pro potvrzení žádosti prostřednictvím SMS. Společnosti se tím jistí, že jste nevyplnili číslo chybně nebo záměrně neudali špatný kontakt.

Jakmile dojde k ověření vaší totožnosti, a splníte všechny požadavky na poskytnutí úvěru, je už všechno velmi rychlé. Pokud má poskytovatel úvěru účet ve stejné bance jako vy, je to otázkou minut. COOLCREDIT posílá peníze do deseti minut od vyplnění žádosti a nahrání všech dokumentů, takže můžete mít peníze na svém účtu opravdu za chvilku. Nezapomínejte si ale správně spočítat svoji finanční situaci. Nikdo totiž nestojí o to, abyste se dostali do problémů se splácením. Krátkodobé půjčky byste měli využívat jen v krajních situacích.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.