Moderní půjčky dnes vyřídíte bez zbytečného papírování. Musíte mít ale dostatečný příjem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Moderní půjčky dnes vyřídíte bez zbytečného papírování. Musíte mít ale dostatečný příjem

 (Profimedia.cz)

Dostat se do finančních nesnází není nic složitého. Občas stačí, když se zaměstnavatel zpozdí s výplatou a problém je na světě. Podle aktuálních průzkumů položí víc než polovinu tuzemských domácností nečekaný výdaj vyššínež 10 000 Kč. Spousta těch, kteří nemají rezervy z dřívějška, proto zvažuje půjčku. Tu moderní dnes už vyřídíte bez zbytečného papírování a administrativy. Bez pravidelného příjmu to ale nepůjde.

Půjčka z pohodlí domova

Abyste získali menší či větší obnos finančních prostředků, stačí se připojit k internetu a vybrat si vhodného poskytovatele půjčky. Spousta poskytovatelů bankovních i nebankovních půjček nabízí možnost jejich sjednání online. Jednoduše si nastavíte požadovanou částku, lhůtu pro splatnost a vyplníte osobní údaje. Po odeslání se prakticky obratem dozvíte, zda vám půjčka bude schválena či nikoli. Většinou také není potřeba dokládat nejrůznější stohy dokumentů anebo navštěvovat pobočku vybraného poskytovatele.

Půjčky bez registru pro problémové klienty

Možná jste si vy zahlédli spoustu nabídek na půjčky bez kontroly v registru anebo dokládání příjmu. První zmíněná skupina půjček je určena osobám, které mají záznam v registru dlužníků a banka jejich žádost proto zamítla. Pro některé nebankovní společnosti ale nemusí být záznam v registrech překážkou. Na druhou stranu je potřeba počítat s vyššími úroky, které odrážejí riziko, jež věřitel tímto úvěrováním nese. 

Půjčky bez dokládání příjmů nejsou půjčky pro osoby bez příjmů

Samostatnou kapitolou jsou potom půjčky bez dokládání příjmů. Mnoho žadatelů si mylně myslí, že u tohoto druhu půjček není potřeba mít stálý příjem. To je ale chyba. Každý věřitel musí ověřit příjem žadatele. Zákon už ale nestanovuje, jakým způsobem toto učiní. Co to znamená pro žadatele o půjčku? Zejména to, že nemusí dokládat potvrzení o příjmech od zaměstnavatele anebo finančního úřadu. Bez pravidelného a dostatečného příjmu žadateli ale žádná ze solidních společností peníze nepůjčí. Ostatně ani nemůže. Pokud by totiž věřitel neprověřil příjmy žadatele, může být podepsaná smlouva prohlášená za neplatnou. 

Jak najít vhodného poskytovatele půjčky?

Protože na našem trhu existuje nespočet poskytovatelů půjčky, je potřeba si z nich vybrat toho, který vám nabídne nejvýhodnější podmínky. S rozhodováním vám mohou pomoci online kalkulačky a srovnávače, díky kterým zjistíte, kde nabízí nejnižší úrok. Kromě úroku by vás měla zajímat ale také hodnota RPSN, která v sobě zahrnuje nejen zmíněný úrok, ale také další poplatky s půjčkou spojené. Jde například o poplatek za vedení a schválení půjčky nebo poplatek související s pojištěním schopnosti splácení. Od věci také není, pokud nahlédnete do internetových fór a diskuzí, kde se dozvíte o vybraném poskytovateli další neméně důležité informace.

Půjčku ano, ale za určitých podmínek

S půjčkou má podle aktuálních statistik zkušenost každý druhý Čech. Pokud o ní vážně uvažujete, měli byste důkladně zvážit svoje možnosti a schopnosti splácet. V žádném případě nevytloukejte jednu půjčku půjčkou druhou, a pokud se dostanete do potíží se splácením, neprodleně kontaktujte věřitele. Společně se můžete domluvit na odkladu splátek (tzv. splátkových prázdninách) anebo na novém splátkovém kalendáři. V žádném případě ale své závazky neignorujte. Mohly byste se totiž dostat do mnohem komplikovanější situace. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.