Obžaloba o matce (28) 6 dětí: Synovi (†6 měs.) poškodila mozek | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Obžaloba o matce (28) 6 dětí: Synovi (†6 měs.) poškodila mozek

Nikola M. u Krajského soudu v Ústí nad Labem.
Nikola M. u Krajského soudu v Ústí nad Labem. (Foto Aha! – Michal Israel Volf)

Bylo to její šesté dítě. Nikola M. (28) se včera začala před Krajským soudem v Ústí nad Labem zodpovídat z usmrcení půlročního syna. 

Zemřel na tzv. syndrom třeseného dítěte. K němu dochází, když je s nemluvnětem silně zatřeseno nebo je s ním prováděn prudký pohyb dopředu a dozadu. „Tím mu způsobila závažná zranění nitrolební, krční míchy a páteře, poruchu funkcí životně důležitých orgánů,“ vypočítal státní zástupce Vladimír Ján.

Nikola M. ale popírá, že by s chlapcem špatně zacházela. Podle ní způsobil smrt nejspíš její známý, u kterého byla loni v březnu s dětmi na návštěvě. „Šla jsem asi na hodinu pryč pro lahvičku a když jsem se vrátila, měl malý odřený nosánek,“ vypověděla. Krátce nato chlapeček zemřel.

„Poškozený měl podle pitevních závěrů několik různě starých zranění, to dokážete vysvětlit?“ ptal se soudce. Nikola M. odpovědět nedokázala. Hrozí jí až 18 let vězení.

O děti přišla

Nikola M. porodila šest dětí. Nejstarší z nich putovalo do pěstounské péče poté, co mělo po porodu v krvi drogu. Matka u soudu přiznala, že měla předtím problémy s drogami. O další čtyři děti se stará od března 2018 teta šestinásobné matky.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.