Zmrzlinová párty v Zoo Praha osvěžila opice i šelmy: Gorily mlsaly, medvědi hryzali | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zmrzlinová párty v Zoo Praha osvěžila opice i šelmy: Gorily mlsaly, medvědi hryzali

Richard ochutnával zrzlinu soustředěně a důstojně.
Richard ochutnával zrzlinu soustředěně a důstojně. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Zmrzlinová párty v pražské zoo. Gorilí rodinka se o lahůdku dělila, požitkářsky ji zkoumala a ochutnávala. Lední medvědi se se svými porcemi nepárali. Naporcovali je hladově ostrými zuby a drápy.

Osvěžující dobrotu chovatelé včera ráno nejprve naservírovali gorilám. Velké kostky ledu se zamraženou zeleninou a ovocem na lanech zavěsili na stromy. Degustace měla v gorilí rodině svůj řád. Jako první ochutnal samec Richard a ještě dlouho u zmrzliny poseděl. Druhé se chopila vůdčí samice Shinda. Ostatní toužebně čekali na svou chvíli, až se především Richard nabaží. Jen mláďata Nuru a Ajabu si troufli rušit Shindu.

„Kolem zmrzlin se nakonec točili všichni. Dostalo se i na samice Kambu a Bikiru. Zmrzliny jsou udělané tak, že vydrží celý den,“ řekl vrchní ošetřovatel primátů Vít Lukáš. A co gorilám tolik chutnalo? „Hlavní složkou je ovoce. Něco je součást běžné krmné dávky, například jablka, ale vždy přidáme i něco na zpestření, co nedostávají každý den. Tentokrát to byly jahody. Dobroty je baví,“ dodal Lukáš.

Sladká a rybí

Další ve frontě na zmrzlinu byli lední medvědi. Ta jejich by asi málokomu chutnala. Má pro medvědy neodolatelnou vůni ryb a sladkou chuť po jablkách a mrkvi. Každý dostal svou vlastní. Žádné gurmánské tanečky kolem nich nedělali. „Vydrží jim zhruba patnáct minut, než ji zlikvidují,“ prozradila mluvčí zoo Lenka Pastorčáková. Když všechno snědli, dostali v dusném dopoledni ještě na osvěžení chladivou hračku – kruh z ledu a proutí.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.