1. třída lví školy. Předmět: LOV - Jak se žere prase? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

1. třída lví školy. Předmět: LOV - Jak se žere prase?

Matka Lili přivedla syna k maketě prasete a pobízela k lovu… Mami, co to je? Synku, tohle je prase!
Matka Lili přivedla syna k maketě prasete a pobízela k lovu… Mami, co to je? Synku, tohle je prase! (Foto Aha! – Pavel Ryšlink, ČTK)

První lovecké krůčky udělal lev berberský Thembi (1) v olomoucké zoo na Svatém Kopečku. Úspěšně svedl boj s papírovou maketou prasete bradavičnatého.

„Ve volné přírodě by se právě na mláďatech prasat bradavičnatých učil lovit,“ uvedla ošetřovatelka Dana Reisigová. Malý Thembi se podle ní při své první lovecké zkušenosti choval naprosto přesně, jako by se chovala mladá šelma ve volné přírodě. „Z počátku byl opatrný, protože to nikdy neviděl. Stejně jako v přírodě, když zvíře vidí poprvé, jsou nedůvěřiví. Teprve až jim máma ukáže co a jak, tak se do toho pustí. A s Tembim to bylo stejné,“ řekla Reisigová.

Chovatelé v zahradě dávají papírové modely a jiné hračky, připomínající tvory ve skutečné přírodě svým svěřencům pravidelně. „Zpestřujeme jim tak život a pomáháme udržet jejich přirozené reflexy,“ dodala mluvčí zoo.

20. prcek

Thembi se narodil chovnému páru Šimonovi a Lili, kteří úspěšně odchovali už sedm mláďat. Je navíc 20. mládětem lva berberského, úspěšně odchovaným v olomoucké zoo.

Lev berberský

*Je největší a nejkrásnější lev na světě

*Má nejmohutnější hřívu, sahající až na břicho

*Ve volné přírodě byl už vyhuben, v zajetí žije asi 80 zvířat

*20 z nyní žijících lvů berberských se narodilo v zoo na Svatém Kopečku v Olomouci

*Otec Thembi Šimon je žijícím samcem s největším počtem odchovaných mláďat na světě. S nejmladším synkem sem ( s Tembim sedm)



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.