Sourozenci Leon a Ronja v ústecké zoo: To je lví tulení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Sourozenci Leon a Ronja v ústecké zoo: To je lví tulení!

Navěky spolu.
Navěky spolu. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Nerozlučnou dvojkou jsou v ústecké zoo šestnáctiletí lvi konžští Leon a Ronja. Láskyplně se k sobě tulí. Jejich náklonnost je čistě sourozenecká, o nic méně ale vřelá.

»Kočičí« lísání. Takovou podobu má pro návštěvníky ústecké zoo souznění Leona s jeho sestřičkou Ronjou. Skvěle se doplňují ale i jejich povahy. Ona je odvážná a bystrá, on je paličatý strašpytel, který si rád v pohodlí počká, až »ségra« všechno jako první otestuje.

„Je to dáno přírodou. Lvice loví, proto mají vrozený lepší smysl pro organizaci a strategii. Samci jsou zvyklí, že jim kořist přinesou pod nos. Oni se jako první najedí a nemusí se o nic starat,“ vysvětluje mluvčí zoo Nikola Roštejnská. Na druhou stranu o co je Ronja zvídavější a kreativnější, o to je Leon krásnější. Před třemi lety jeho fotografie zaplavila světová média a hovořilo se o tom, že v Zoo Ústí nad Labem žije lev s nejkrásnější hřívou na světě.

Víte, že... .

..Leon a Ronja se narodili v roce 2004 v Zoo Halle a do Ústí nad Labem přicestovali jako roční lvíčata? V evropských zoo žije jen asi 30 lvů konžských, jejich domovinou jsou africké travnaté stepi a savany.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.