Zoo Olomouc sečetlo náklady na stravu svěřenců: Kdo jsou největší otesánci? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Zoo Olomouc sečetlo náklady na stravu svěřenců: Kdo jsou největší otesánci?

Lev 250 až 300 Kč/denně Největší pochoutkou je pro lvy hovězí maso. Milují ohlodávání kostí.
Lev 250 až 300 Kč/denně Největší pochoutkou je pro lvy hovězí maso. Milují ohlodávání kostí. (Foto ZOO Olomouc )

Pozorují nás skrz mříže, většinu dne odpočívají, narozdíl o života ve volné přírodě nemusejí lovit! Přemýšleli jste, kolik může stát krmení zvířat v zoo? Ta olomoucká menu svěřenců sečetla. A částky jsou závratné. Jen za krmivo loni dala šest milionů korun.

Uživit 409 druhů zvířat v počtu 1898 kusů je pořádně náročné. Úplně nejdražším je lev, denně spořádá maso za 250 Kč. Hned za ním, jen o padesát korun levnější, je největší gurmán zahrady gepard. Ten si pochutnává na kuřecích steacích bez kosti, králičím a hovězím mase. Stejnou částku dá zoo za krevety, chobotničky a sépie, jimiž se živí rejnok. „Vybírají se jim kvalitnější potraviny, protože jsou vybíraví. Mořské plody musejí rejnoci dostávat od prověřených dodavatelů, lepších značek,“ vysvětlila Aha! krmivářka olomoucké zoo Dana Smičková.

Naopak nejlevnější je krajta vodní, ta se krmí pouze jednou za měsíc. Stačí jí potkani. Když se krmná dávka vydělí dny v měsíci, vychází na 3 Kč/denně.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.