Jak správně používat kosmetické oleje: Kmínový, arganový, opunciový a další | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Jak správně používat kosmetické oleje: Kmínový, arganový, opunciový a další

Arganový olej je marockým zlatem
Arganový olej je marockým zlatem (Profimedia.cz)

Přírodní kosmetika, a především oleje zažívají v poslední době boom. Některé dokážou dodat pleti potřebnou hydrataci, jiné pomáhají v boji s pupínky, další s vráskami. Jedno mají ale vždy společné – jsou 100% přírodní.

Arganový olej

Určitě jste už na něj někde narazili. Ať už v lékárně, nebo třeba na etiketě pleťového krému, kde bylo napsáno „s arganovým olejem“. Po právu se právě tomuto oleji též říká Tekuté zlato, případně též Rostlinné zlato z Maroka. Redukuje vrásky, hydratuje, dokáže pleti dodat jiskru a především se suchou pokožkou dokáže udělat zázraky. Tento olej se též doporučuje na vlasy, kdy můžete nanášet pár kapek do konečků, nebo si z něj udělat přímo zábal.

Moringový olej

Druhý zázrak mezi oleji. Moringový ale už není tak moc známý jako ten arganový. I on má svoji přezdívku – říká se mu Elixír života. Vyrábí se z malého opadavého stromu Moringa oleifera, který je původem z Indie. Tento olej je určen pro vysušenou, dehydrovanou aknózní pleť. Zároveň bojuje s vráskami (doporučuje se mimo jiné i na ty v okolí očí), dokáže obnovit vitalitu a pevnost pokožky. A opět – dá se používat i na vlasy a podle některých jeho používáním můžete předejít tvorbě lupů.

Kmínový olej

Méně známý olej, který se vyrábí z černého kmínu (černuchy seté). Je výborným pomocníkem při boji s kožními problémy, jako jsou různé ekzémy a kopřivka. Dokáže podrážděnou pleť zklidnit a dodá hydrataci. Přidat ho můžete i do koupele.

Opunciový olej

Pokud chcete své pleti dopřát tu nejlepší péči a nekoukáte přitom na cenu, tak si pořiďte opunciový olej. Ten se vyrábí ze semínek plodu kaktusu a rychle se vstřebává do pleti a nezanechává mastný film. Je to výborný bojovník proti vráskám, zlepšuje pružnost pokožky, rozjasňuje pleť a působí i protizánětlivě.

Jak je používat?

Výhodou přírodních kosmetických olejů je to, že nemáte pocit mastnoty, jak by dopředu slovo olej mohlo předznamenávat. Nejlepší je tyto kosmetické pomocníky nanášet večer na odlíčenou a vyčištěnou pleť. Olej si dejte do dlaně, třením zahřejte a následně vetřete na mírně navlhčenou pleť. V případě, že se rozhodnete pro koupel s olejem, přidejte do horké vody tak 30 kapek.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.