Myč oken v Dubaji? Práce jen pro odvážné! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Myč oken v Dubaji? Práce jen pro odvážné!

Jestli máte strach z výšek, na kariéru myče oken v Dubaji rovnou zapomeňte!
Jestli máte strach z výšek, na kariéru myče oken v Dubaji rovnou zapomeňte! (Foto Profimedia.cz)

Jestli máte strach z výšek, na kariéru myče oken v Dubaji rovnou zapomeňte! Při své práci se totiž dostávají stovky metrů nad zem a někteří slabší jedinci už při pohledu na ně dostávají závratě, podlamují se jim kolena a upadají do mdlob.

Na druhou stranu má jejich práce kouzlo a podmínky, které jen tak někde nezažijete. Celý den jsou na čerstvém vzduchu, a když počasí dá, naskýtají se jim neuvěřitelné výhledy. To ovšem neplatí v případě, když Dubaj trápí smog, to se pak město zahalí do šedivého hávu a z mračen se týčí jen špičky těch nejvyšších věžáků. Prim mezi nimi samozřejmě hraje Burdž Chalífa, která je se svými 828 metry nejvyšší budovou světa.
Dvojici myčů při práci na luxusním pětihvězdičkovém hotelu Address Downtown vycvakl fotograf Zohaib Anjum. Tenhle mrakodrap má 63 pater, měří 302 metrů a Dubaj z něj máte jako na dlani.

Aha! víte, že...
...na Silvestra 2015 vypukl v tomto hotelu obří požár, který tehdy zasáhl 30 pater? Jako zázrakem při něm nikdo nezemřel.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.