Úplatky pro Luďka Nečesaného (48) u soudu: Dostal »všimné« 23 milionů? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Úplatky pro Luďka Nečesaného (48) u soudu: Dostal »všimné« 23 milionů?

Luděk Nečesaný (vlevo) a Šárka Nečesaná (vpravo) podporovali syna Lukáše (uprostřed) u soudů. Nyní jsou také obžalováni.
Luděk Nečesaný (vlevo) a Šárka Nečesaná (vpravo) podporovali syna Lukáše (uprostřed) u soudů. Nyní jsou také obžalováni. (Dana Kolářová CNC / Blesk)

Jeho syn Lukáš (27) byl po šesti letech zproštěn obžaloby, nad exředitelem liberecké nemocnice Luďkem Nečesaným ale stále visí hrozba vězení! Za přijetí úplatků 23 milionů mu hrozí až 12 let.

Luděk Nečesaný měl v letech 2009 a 2010 jako šéf krajské nemocnice v Liberci přijmout úplatky od čtyř firem za to, že jim »dohodí« kšefty s nemocnicí nebo zařídí, že od nich bude nemocnice nakupovat více. Zda bude u soudu podobně úspěšný jako jeho syn Lukáš, kterého ve středu 14. rozsudkem Vrchní soud v Praze zprostil obžaloby z pokusu o vraždu kadeřnice v Hořicích, se ukáže v květnu, kdy by případ měl po dvou letech dospět k závěru.


Soudí i manželku
S Nečesaným je obžalována i jeho žena Šárka (matka Lukáše Nečesaného), která vedla společnost Sarmed. U ní si čtyři firmy objednávaly poradenské služby, podle obžaloby ale byly jen fiktivní a platby za ně byly právě úplatky. Hrozí jí až osm let vězení. Dále je obžalován Lukáš M. z firmy MedicCor, který Nečesaného měl uplatit 870 000 korun.

Rozsudek nad Lukášem Nečesaným si přišlo poslechnout spoustu lidí:



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.