Bývalý soudce Elischer: Úplatky jsem nebral, policie nezná právo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bývalý soudce Elischer: Úplatky jsem nebral, policie nezná právo!

Elischer se u soudu pustil do policie a státních zástupců.
Elischer se u soudu pustil do policie a státních zástupců. (Foto Aha! – Martin Přibyl)

„Nedá se říct, že by znali právo!“ Tak včera kritizoval obviněný exsoudce pražského vrchního soudu Ivan Elischer (59) práci policistů. Že by bral úplatky, popřel.

Obžaloba tvrdí, že Elischer za úplatky zmanipuloval několik odvolacích řízení. V neveřejných rejstřících lustroval řadu stíhaných Vietnamců, kterým zmírnil nebo zvýšil trest. U soudu to ale Elischer popřel. „Nikdy jsem nepřijal peníze, abych rozhodoval nezákonně,“ řekl. Bývalý soudce včera zkritizoval práci Národní centrály proti organizovanému zločinu i státního zastupitelství. „Nevím, kde je právo na fér proces,“ prohlásil s tím, že měl jen tři dny k nastudování spisu. Hrozí mu až 12 let vězení a propadnutí majetku. Obviněno bylo také pět Vietnamců, kterým měl jako soudce pomoci.

V kanceláři byla »štěnice«
Policie posbírala důkazy díky e-mailům a »štěnici« v kanceláři. Právě tam si Elischer měl domlouvat výši úplatků, často i o přestávce souvisejícího jednání. Peníze si pak měl přebírat před budovou Vrchního soudu v Praze-Nuslích. Jeden z obviněných Vietnamců navíc před soudem přiznal, že Elischerovi úplatek zprostředkoval.

Přečtěte si
libormer
7. 8. 2019 • 10:06

Viděli jste někdy vraha, podvodníka s dotacema, zloděje nebo jiného zločince, že by netvrdil, že je vinen? Tak proto jsou konkrétně u něj odposlechy z kanceláře velice dobré... Asi měl pan soudce malý plat, že musel "brigádničit"...

havran2
6. 8. 2019 • 13:09

TEN SE Z TOHO VYKECÁ !

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.