Pokus o vraždu kadeřnice musí policie šetřit dál: Nečesaný (27) zproštěn obžaloby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Pokus o vraždu kadeřnice musí policie šetřit dál: Nečesaný (27) zproštěn obžaloby

Lukáš Nečesaný
Lukáš Nečesaný (Foto Aha! – David Malík)

Vítězství s hořkou příchutí dosáhl včera u Vrchního soudu v Praze Lukáš Nečesaný (27) obžalovaný z pokusu o vraždu kadeřnice z Hořic na Novojičínsku. Dočkal se ho po šesti letech soudních tahanic.

Čtrnáctý verdikt v pořadí přinesl Nečesanému zproštění obžaloby, a tedy svobodu. Radostným zavýsknutím ho přivítala obžalovaného manželka Veronika (26), která ho do jednací síně provázela. Rozpaky přítomných poněkud vzbudila slova předsedy senátu Jiřího Lněničky, který o Nečesaném neřekl, že je nevinný, a rozhodnutí senátu označil za špatné s tím, že lepší možnost neměl. Problémem podle něj v kauze není nedostatek důkazů, ale jejich hodnocení.

„Máme za to, že v přípravném řízení bylo shromážděno dostatečné množství důkazů, které by v jiné trestní věci pro uznání viny bohatě postačovaly,“ uvedl soudce. Jeho slova nechtěl Lukáš Nečesaný komentovat. „Jsem rád, že to takto skončilo. Teď si přeji jediné, abychom byli zdraví a spolu na svobodě. Chci studovat, pracovat a starat se o rodinu,“ řekl Aha!. Verdikt nabyl právní moci, možné je nyní dovolání k Nejvyššímu soudu.

Jak šel čas
*21. února 2013 v Hořicích na Jičínsku měl Nečesaný podle obžaloby přepadnout a oloupit kadeřnici o 10 000 Kč.
*V lednu 2014 byl Nečesaný odsouzen za pokus vraždu kadeřnice k 16 letům vězení.
*V červenci mu vrchní soud snížil trest na 13 let.
*Od listopadu 2017 doteď byl třikrát obžaloby zproštěn.
*Ve vazbě a žaláři strávil celkem 2,5 roku. Zda bude žádat po státu odškodné, nechal bez komentáře.

Kdo je útočník?
Zproštění viny Nečesaného pro policii znamená, že útočník, který se pokusil kadeřnici ubít k smrti polenem, je neznámý. Kriminalisté tedy musí dále ve vyšetřování zločinu pokračovat. A to až do dopadení pachatele nebo promlčení případu, tedy do roku 2033.

Přečtěte si
janakveton
28. 3. 2019 • 23:32

Věřím Petrovi Kramného, že nezabil svou ženu a dcerku Klárku, ale tomuhle Nečesanému nevěřím ani málem nos mezi očima!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.