Na poli našel ostatky německého vojáka: Kostra v ponožkách | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na poli našel ostatky německého vojáka: Kostra v ponožkách

Odborníci nyní kontaktují Bundeswehr (armáda Spolkové republiky Německo), který přebírá ostatky svých padlých.
Odborníci nyní kontaktují Bundeswehr (armáda Spolkové republiky Německo), který přebírá ostatky svých padlých. (Ilustrační foto ara)

Padl ve 2. světové válce. Ostatky německého vojáka našel na poli u Bílova na Novojičínsku amatérský hledač pokladů s detektorem kovů. Na místo přivolal policii a archeology.

„Hned při prvním pohledu jsme potvrdili, že se jedná o německého vojáka. Měl kompletní německou výstroj a výbavu, německou helmu, ešus, zbytky mundúru, celého oblečení. Kromě toho měl u sebe i několik drobných německých mincí, kompletní boty, dokonce i s ponožkami uvnitř, které vydržely celou tu dobu,“ popsal archeolog Petr Rataj z opavské pobočky Akademie věd víkendový nález.



Kdo to je?

Odborníci nyní kontaktují Bundeswehr (armáda Spolkové republiky Německo), který přebírá ostatky svých padlých. „Díky tomu, že tam byly i vojenské známky, zkusí dohledat, kdo to byl,“ řekl Rataj. Na známkách je označení jednotky, u které voják sloužil, číslo, které dostal pří zařazení k jednotce, i jeho krevní skupina.

Přečtěte si
nefimova.1...@...
19. 3. 2019 • 18:50

Unavený z neustálých pokusů o zhubnutí? Doporučuji nejlepší lék na hubnutí, pomohl mi > > > > www.Bodyslim.Club

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.