Sedmiletá holčička zemřela: Kvůli »Trumpově« hranici? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sedmiletá holčička zemřela: Kvůli »Trumpově« hranici?

Donald Trump
Donald Trump (Profimedia)

Nulová tolerance! Dost už bylo migrace z Mexika do USA! S těmito hesly si americký prezident Donald Trump (72) získal některé příznivce, jiné lidi odradil. Teď ale druhou skupinu přesvědčí jen těžko: V »péči« americké pohraniční stráže totiž zemřela holčička. 

Poslední obětí trýznivých podmínek při putování k americké hranici byla sedmiletá dívenka z Guatemaly. Ta zemřela v neděli na následky šoku a dehydratace osm hodin poté, co se s otcem v rámci více než 160členné skupiny »vzdali« americkým pohraničníkům. Dostala silnou horečku a zkolabovala. Nepomohl ani urychlený přesun do nemocnice letadlem ani péče lékařů. Podle některých informací dívka předtím několik dnů neměla nic k jídlu ani pití – zda ale něco dostala po zadržení Američany není jasné. A tak se vynořují otazníky a kritika Trumpova pokusu zamezit ilegální migraci do Spojených států – tam přes hranici s Mexikem putují tisíce lidí měsíčně a snaží se získat azyl.


Chtějí vyšetřování

Americká unie občanských práv (ACLU) už se ozvala a upřela prst na Úřad celní a hraniční ochrany (CBP), prodlouženou ruku Trumpových opatření. „Požadujeme důrazné vyšetřování, jak se tragédie odehrála, a hluboké reformy, aby se tomu v budoucnu zabránilo,“ uvedli ve zprávě. A zatímco se pohraničníci – pracující s omezeným vybavením, kteří mají problémy s početnými skupinami příchozích – bránili, na slavném Twitteru kontroverzního prezidenta Trumpa se na téma této tragédie neobjevil ani znak...

Přečtěte si
bublina55
15. 12. 2018 • 21:51

Koho tím článkem zase chcete dojmout?

hejhej
15. 12. 2018 • 19:05

Sedmiletá holčička zemřela díky svému bezohlednému otci !!!!

JaNat
15. 12. 2018 • 14:15

On Trumop nařídil, aby ji nedali napít? Ne, takže nezemřela kvůli němu, ale kvůli nezodpovědným zodpovědným.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.