Evropský soud nabízí Britům: V EU můžete zůstat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Evropský soud nabízí Britům: V EU můžete zůstat!

V parlamentu může May očekávat pořádnou bouřku.
V parlamentu může May očekávat pořádnou bouřku. (Foto: Reuters)

Rozhodnutí odejít z Evropské unie, které Britové před dvěma lety schválili v referendu, lze jednostranně »odpískat«.  Rozhodl tak včera evropský soud v Lucemburku.

Soud EU potvrdil, že pokud by Spojené království přeci jen chtělo součástí Unie zůstat, své rozhodnutí odejít může ostrovní země jednostranně zrušit. V EU by tak Británie zůstala za stejných podmínek, jak tomu bylo dosud. To by ovšem znamenalo konec premiérky Theresy May (62), jejíž vláda na odchodu z EU postavila celý svůj program…

Potopí May vlastní?

Jenže podle britských médií může May skončit mnohem dříve. Britský parlament dnes má totiž hlasovat o brexitové dohodě vyjednanou May a podporu nemá premiérka zajištěnou ani u svých vlastních konzervativců. A pokud by parlament dohodu s EU potopil, je premiérka odhodlána i k takzvanému tvrdému brexitu, tedy odchodu bez dohody. V takovém případě by země čelila tvrdým ekonomickým dopadům. Možností tak je, že zákonodárci hlasování odloží až na leden, kdy budou dojednané podmínky pro Británii výhodnější.

Přečtěte si
Miloslav123
11. 12. 2018 • 09:25

Druhé referendum o členství v Evropské unie je podle posledního prohlášení Theresy Mayové jednou možností řešení problémů spojených s vystoupením Británie z EU. Brexit ve své podstatě směřuje proti žádoucímu směru vývoje mocensko-politického uspořádání světa. V současnosti si už stále více lidí uvědomuje, že stávající mocensko-politické uspořádání světa je totálně nespravedlivé. Politický vývoj lidstva neodvratně směřuje ke vzniku globální vlády, která napraví vztahy v odsouzeníhodné mezinárodní politice i vztahy v politice jednotlivých států. Pokud globální vláda vznikne na základě demokratických principů rozhodování, nelze proti nastolení takové světovlády nic racionálního namítat. Jedna možná cesta vzniku Globální federace, která napraví vztahy v současné mezinárodní politice i v politice jednotlivých států a nastolí trvalý mír na celé planetě, je uvedena v článku: OTEVŘENÝ DOPIS POLITICKÝM STRANÁM VE VŠECH STÁTECH SVĚTA - http://miloslav7.blogspot.com/2018/04/otevreny-dopis-politickym-stranam-ve.html Uváděný vývoj lidstva se Vám zdá nepravděpodobný? Komplexní zákonitost vývoje všeho možného i “nemožného” objasňuje: TEORIE VŠEVÝVOJE – http://miloslav7.blogspot.com/2014/01/teorie-vsevyvoje.html Teorie se týká zákonitosti změn a vývoje všech forem existence hmoty a energie, tj. např. vývoje a změn veškeré živé i neživé přírody nebo vývoje poznání ve všech oblastech činností lidí. Teorii lze vnímat jako univerzální návod k tvůrčímu kreativnímu logickému myšlení. Každému, kdo si tuto obecnou zákonitost osvojí, usnadní její znalost řešení libovolně zvoleného problému.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.