Cop a Nezmaři míří do Lucerny. Pro velký zájem přidávají další koncert! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Cop a Nezmaři míří do Lucerny. Pro velký zájem přidávají další koncert!

Hudebník Míša Leicht s dcerou Kristýnou Leichtovou (vpravo)
Hudebník Míša Leicht s dcerou Kristýnou Leichtovou (vpravo) (Facebook)

Kristýna Leichtová není jediným umělcem ve své rodině. Naopak své vlohy zdědila po svém tatínkovi. A rozhodně nejde o žádnou neznámou personu. Otec oblíbené herečky je totiž zakladatelem a uměleckým vedoucím bluegrassové hudební skupiny Cop. A ta letos slaví neuvěřitelných čtyřicet let na scéně!

ZatímcoKristýna Leichtová si užívá sladkých mateřských povinností, její tatínek Michal Leicht je v jednom kole. Frontman bluegrassové kapely Cop totiž společně s Nezmary chystá narozeninový koncert v Lucerně. A jelikož byl zájem ze strany fanoušků enormní, čtyři desítky let své existence oslaví hned dvakrát. Po prvním naplněném koncertu totiž přidávají pro velký úspěch další.

„Děsně se těším na koncert. Lucernu jsme v minulosti naplnili i sami, ale letos to chceme trochu jinak. V průběhu koncertu poběží zajímavá projekce, dojde k prolínání účinkujících a ještě s Copem pokřtíme knihu a zpěvník,“ upřesňuje Míša Leicht, frontman Copu. Na dvojkoncert se těší i frontman Nezmarů Pavel Jim Drengubák.

„Jsme třicet let přátelé a já se těším, protože to bude zajímavý koncert. Zahrajeme, každá kapela zvlášť a pak dáme jednu jejich a jednu naši písničku společně,“ prozradil. Jedinečné spojení těchto dvou spřátelených skupin na jednom pódiu tak mohou jejich fanoušci vidět v pražské Lucerně v sobotu 10. listopadu od 14 a od 19 hodin.

Speciálním gratulantem na koncertu budou členové Symfonického orchestru Českého rozhlasu. Skupina Nezmaři byla založena v lednu 1978. V roce 1982 získala ocenění pro nové nadějné skupiny Malá Porta. Následující dva roky pak získala vždy jednu z hlavních cen. Od roku 1993 hrají Nezmaři profesionálně. Vítězem Porty se třikrát stala také skupina Cop (1980, 81, 87). V roce 2000 získala v oblasti folk a country žánrovou cenu Akademie populární hudby Anděl. Obě kapely vyprodaly Lucernu také při oslavách svých třicátých narozenin.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.