Vražda novináře Jána Kuciaka (†27): Obviněný udal objednatele! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vražda novináře Jána Kuciaka (†27): Obviněný udal objednatele!

Zavražděný pár: Slovenský investigativní novinář Ján Kuciak a jeho přítelkyně Martina.
Zavražděný pár: Slovenský investigativní novinář Ján Kuciak a jeho přítelkyně Martina. (Facebook)

Vyšetřovatelům popravy Jána Kuciaka (†27) se zřejmě daří. Ve vazbě údajně přiměli ke spolupráci jednoho ze čtyř zatčených a obviněných: podnikatel Zoltán A. vypověděl, že likvidaci investigativního novináře si objednal neslavně proslulý kšeftař Marián Kočner (55)!

Denníku N to sdělily zdroje z vyšetřování, posléze to potvrdila obhájkyně samotného Zoltána A. s tím, že takovou informaci dostal přímo od Aleny Z. (44), kterou policie zadržela rovněž a má ji, stejně jako Zoltána A., za zprostředkovatelku nájemné vraždy. Kromě nich už sedí ve vazbě i údajný střelec Tomáš S. a řidič Miroslav M. Právě o mnohých Kočnerových kauzách (podvody s nemovitostmi, krácení daní a praní špinavých peněz...) Kuciak psal. A Kočner si to nenechával líbit, do telefonu žurnalistovi vyhrožoval – jenže ne přímou fyzickou likvidací, a tak Kuciakovo trestní oznámení policisté ignorovali. Kočner je nicméně ve vazbě kvůli jednomu z podvodů. Víc zatím policie ani prokurátor nekomentovali.

Video ze zásahu slovenské policie v souvislosti s vraždou novináře Jána Kuciaka:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.