Spadla klec! Vrazi Kuciaka dopadeni | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Spadla klec! Vrazi Kuciaka dopadeni

Zavražděný pár: Slovenský investigativní novinář Ján Kuciak a jeho přítelkyně Martina.
Zavražděný pár: Slovenský investigativní novinář Ján Kuciak a jeho přítelkyně Martina. (reprofoto/twitter)

Slovenská policie zatkla osm lidí podezřelých z vraždy novináře Jána Kuciaka (†27) a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové (†27). Slovenská policie to uvedla na facebooku a nyní provádí domovní prohlídky.

Tragédie se odehrála před sedmi měsíci v domě investigativního novináře a jeho přítelkyně. Kušnírová byla zastřelena jedním výstřelem do hlavy, Kuciak dvěma výstřely do srdce. Střelec použil pistoli ráže devět milimetrů. Slovenská policie i prokuratura jako důvod Kuciakovy vraždy již dříve označily jeho novinářskou práci.

"Vyšetřování bylo mimořádně intenzivní a je dobrou zprávou, že se podařilo identifikovat a zadržet osoby, které se pravděpodobně podílely na této úkladné vraždě na místě činu," uvedl podle Denníku N právní zástupce Kuciakovy rodiny Daniel Lipšic.

K události se na svém facebooku vyjádřil i premiér Peter Pellegrini: "S potěšením jsem přijal zprávu o tom, že policie zatkla podezřelé z vraždy dvou nevinných mladých lidí. Zároveň oceňuji profesionální práci vyšetřovatelů a prokuratury."

Zločin vyvolal několik protestů a otřásl celým Slovenskem. Tragédie vedla k odstoupení ministra vnitra Roberta Kaliňáka, premiéra Roberta Fica a k odchodu policejního prezidenta Tibora Gašpara.

Žalozpěv za zavražděného novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenku Martinu Kušnírovou od básníka a slamera Straky:

Video se připravuje ...




Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.