Vražda novináře Kuciaka a jeho snoubenky (oba †27): Poslední záběry před POPRAVOU! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vražda novináře Kuciaka a jeho snoubenky (oba †27): Poslední záběry před POPRAVOU!

Ján a Martina (oba †27) plánovali svatbu.
Ján a Martina (oba †27) plánovali svatbu. (reprofoto/twitter)

Jemu se porouchalo auto, ona pro něj jela. Na Slovensku zveřejnili poslední záběry novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové (oba †27) krátce před jejich vraždou.

Na záběrech z 21. února letošního roku, které začínají v 18:27, je vidět, jak vyjíždí malá dodávka. Tu řídila Martina a jela pro svého partnera, kterému se auto porouchalo. Že se je jedná o vůz Kušnírové, je patrné z porovnání záběrů z bezpečnostních kamer a snímku, kde je stejné auto zaparkované před domem snoubenců ve Veľké Mače. Na druhém záběru ze stejného dne z 19:03 se už malá dodávka s oběma vrací k domovu.


Netušili, co je čeká
Ani na jednom ze záběrů není vidět, že by pár z auta vystoupil. Po celou dobu jsou ukryti za skly vozu. „Ty záběry jsem viděla. V podstatě jsou to poslední momenty, kdy byli živí,“ řekla matka zavražděné Martiny Zlatica Kušnírová (53) pro slovenský list Nový Čas. „Sledovala jsem jejich poslední okamžiky. Oni vůbec netušili, co je čeká po příjezdu domů,“ dodala.


Záznam má starosta
Video se dostalo na veřejnost až nyní, protože záznamy si po vraždě odvezla policie kvůli vyšetřování. Podle Štefana Lancze, starosty obce, kde se tragédie stala, se zařízení vrátilo v pořádku, a dokonce na něm jsou i všechny původně uložené záznamy.


Profil vraha od FBI
Vrahy snoubenců se zatím vypátrat nepodařilo, na vyšetřování spolupracuje mezinárodní tým i americká tajná služba FBI. Ta už má podle informací slovenského generálního prokurátora Jaromíra Čižnára dokonce psychologický profil možného vraha. Měl mít spadeno jen na Kuciaka a Martina přišla o život, protože byla v nesprávný čas na nesprávném místě. Investigativní novinář webu Aktuality.sk se zabýval propojením vládních struktur s organizovaným zločinem i daňovými delikty. Dvojnásobná vražda na Slovensku způsobila pád vlády Roberta Fica (53, SMER), kterému letos v Bratislavě předcházely největší demonstrace od roku 1989.

Šéf protikorupční jednotky NAKA Róbert Krajmer na místě vraždy Kuciaka:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.