Jaroslav J. o vraždě: Sběratele zastřelila manželka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Jaroslav J. o vraždě: Sběratele zastřelila manželka!

Manželé u královéhradeckého soudu.
Manželé u královéhradeckého soudu. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Za vraždu může má bývalá žena! Po zabíjení chtěla sex! To tvrdil před soudem Jaroslav J. (30). Ten je společně s exmanželkou Petrou J. (27) obžalovaný z toho, že kvůli 30 tisícům zavraždili loni v červenci sběratele mincí Evžena B. (50).

Jaroslav J. se snažil soud přesvědčit, že jeho exmanželka vraždila ze své vlastní vůle. On chtěl prý oběť jen vylákat, okrást a nechat někde svázanou. „Zbraň jsme brali kvůli sebeobraně. Nedal jsem žádný pokyn, aby ho zabila. Zastřelila ho sama,“ řekl včera. Podle něj byla žena po činu tak rozparáděná, že po něm hned doma chtěla sex. Podle Petry J. naopak nejen vraždu, ale i dva neúspěšné pokusy o loupež dalších sběratelů vymyslel její manžel. Ona ho údajně jen poslouchala. „Byla jsem jeho loutka. Byl žárlivý a mlátil mě,“ osočovala chotě, s nímž vychovávala synka ze svého předchozího vztahu. Manželé se po dopadení během vazby rozvedli.


Dvojici hrozí za zabití muže, jehož tělo našli v srpnu 2017 na poli u Lázní Bělohrad, 15 až 20 let vězení nebo výjimečný trest. „Vraždy, které připravovali, případně o které se pokusili, případně kterou dokonali, spáchali z majetkových důvodů, tedy v úmyslu získat majetkový prospěch, a to opětovně,“ vysvětlila pro ČTK státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Dva muži unikli smrti
Manželé se většinou drželi stejného scénáře. V inzerátech na internetu lákali sběratele na fiktivní sbírku a schůzku. V pasti měl skončit muž (50), kterému nabízeli věci z 2. světové války. Zachránilo ho to, že se ze setkání omluvil, protože přišel o řidičák. Smrti ušel i sběratel (38) známek, jenž manžele odradil od schůzky poté, co jim napsal zprávu, že peníze vybere z bankomatu až poté, co si prohlédne nabízenou sbírku.

Pohodili ho v poli
Jednoduchá lest vražedné dvojici podle obžaloby vyšla u sběratele mincí Evžena B. z Prahy. Sedl do vozu, řízeného Jaroslavem J. v domnění, že jedou k místu předání sbírky. Petra J. ho ale zezadu střelila do hlavy. Muž skončil pohozený v poli u Lázní Bělohrad, oloupený o 30 tisíc korun.

Pojistný podvod s nehodou
Než manželé začali vymýšlet lsti na sběratele, pokusili se zabít svého známého (30). Chtěli získat peníze z jeho životní pojistky fingováním nehody s tím, že podíl měl dostat i zaměstnanec pojišťovny. Muže se pokusili přejet, ale srážku přežil stejně jako havárii, kterou měl poté, co ho posadili na místo řidiče předávkovaného uspávacími léky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.