Kauze zabíjení tygrů: Za mřížemi zůstává preparátor | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kauze zabíjení tygrů: Za mřížemi zůstává preparátor

Fotodokumentace celní správy ze zásahu proti organizované skupině, která obchodovala s mrtvými tygry.
Fotodokumentace celní správy ze zásahu proti organizované skupině, která obchodovala s mrtvými tygry. (Celní správa)

Zastřelili tygra, 12 dní vyvářeli jeho kosti a nejen z »polévky« zpracovali preparáty tradiční čínské medicíny. I z těchto hrůzných činů policie obvinila tři muže a soud je poslal do vazby. V ní po téměř dvou měsících zůstává už jen preparátor Miloš Hrozínek (35). Právě on měl být »kuchařem«.

Člen slavné cirkusácké rodiny Ludvík Berousek (67) podle policie choval tygry a Hrozínkovi je dodával. Muž tygří těla zpracovával. Třetím obviněným je Vietnamec (56), jenž podle policie trestnou činnost organizoval a hotové produkty prodával, mimo jiné v pražské tržnici Sapa.


Všechny vyšetřovatel obvinil z neoprávněného nakládání s chráněnými zvířaty, hrozí jim od šesti měsíců do pěti let. Státní zástupce Michael Dostál včera potvrdil, že dva obvinění byli z vazby propuštěni.
Již minulý týden se v Aha! Berousek obhajoval slovy: „Převážně to byla vina pana preparátora, kterému jsem dodával uhynulá zvířata a on tuto činnost, o které jsem já vůbec nevěděl, provozoval za mými zády. Kdybych to byl věděl, tak bych toho pána hnal ze vrat.“

Víte, že...
...u preparátora našli policisté mrtvolu tygra, střeleného do oka a krku?
...při dalších domovních prohlídkách zajistila policie také čtyři tygří kůže, drápy či tygří víno? A také přes 1,8 milionu korun v hotovosti.

Ludvík Berousek o obvinění s kšeftování s tygřím masem:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.