Kauza tygřích jatek pro asijské pochoutky: Obviněný Berousek je na svobodě. Já nic, to preparátor! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kauza tygřích jatek pro asijské pochoutky: Obviněný Berousek je na svobodě. Já nic, to preparátor!

Berousek by prý žádného tygra nikdy nezabil.
Berousek by prý žádného tygra nikdy nezabil. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský)

Jsem nevinen! Věta, kterou po propuštění z vazby neustále opakuje Ludvík Berousek (68), obviněný v odporné kauze tygřích jatek. Za nelegální obchod se zvířaty mu hrozí až pět let basy.

V životě prý ani nepomyslel na to, že by zabíjel své tygry a prodával je na maso. Převážně to byla vina pana preparátora, kterému jsem dodával uhynulá zvířata a on tuto činnost, o které jsem já vůbec nevěděl, provozoval za mými zády,“ řekl včera Aha! člen cirkusáckého rodu Berousků. Svaluje tak vinu na Miloše Hrozínka (35), který podle policie zvířata porcoval a vyráběl z nich pochoutky pro Asijce. „Kdybych to byl věděl, tak bych toho pána hnal ze vrat. Pan preparátor my jasně řekl, že všechno maso, co z tygrů zůstane, dá svým rybám a zbytek do kafilérie,“ tvrdí Berousek. Vietnamce Lea Xuan Wua (56), který je třetím obviněným, prý v životě neviděl.

Tygra nezastřelil?

Otřesná kauza odstartovala 16. července. Celníci a policisté do Berouskova zooparku v Bašti, do tržnice SAPA v Praze a na další místa. V domě preparátora ve Zbynech na Českolipsku objevili v polovině července při razii zastřeleného tygra. Berousek přitom tvrdí, že mu dodával jen uhynulé šelmy. Kdo tygra sprovodil ze světa? „To nevím, já jsem žádného tygra nezastřelil,“ řekl Berousek. „To je věc, kterou jsme prozatím orgánům činným v trestním řízení nedovysvětlili, a tudíž se k tomu nebudeme vyjadřovat do médií,“ řekl Berouskův obhájce Petr Šťastný.

Zoopark v bašti je nyní uzavřený.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.