Razie policistů a celníků v Berouskově zvěřinci: Z tygrů vyrábějí sulc? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Razie policistů a celníků v Berouskově zvěřinci: Z tygrů vyrábějí sulc?

V klecích chovají desítky šelem.
V klecích chovají desítky šelem. (Foto Aha! – K. Kopáč, M. Přibyl, Aktu.cz)

Zvěřinec člena klanu cirkusáků Berousků v hledáčku policie! Do zooparku v Bášti u Prahy vtrhli včera ráno policisté a celníci. Důvod? Podezření na nelegální vybíjení tygrů! Šelmy měly končit jako asijské pochoutky a léky.

Služební vozy celníků zatarasily hned ráno všechny cesty vedoucí k zooparku, všude kolem natáhly pásky a za ně už nikdo nesměl. Pak začala razie. „Mohu potvrdit, že celní správa zasahuje v Praze, středních Čechách i severních Čechách kvůli podezření z neoprávněného nakládání s chráněnými volně žijícími živočichy a planě rostoucími rostlinami,“ uvedla Martina Kaňková z Generálního ředitelství cel. Další podrobnosti sdělit odmítla a odůvodnila to probíhajícím vyšetřováním.

Vtrhli i do Sapy

Detektivové a celníci také obsadili včera také dva obchody v areálu vietnamské tržnice SAPA v pražské Libuši. Do nelegálního prodeje speciálních jídel z tygřích kostí byli údajně zapleteni také příslušníci vietnamské komunity.

Věří na sílu

Tygří produkty jsou v Asii vyhledávanými medikamenty tradiční čínské medicíny. „Vietnamci věří, že tygr má velkou sílu, která se konzumací tygřích jídel může přenést na člověka,“ prozradil Aha! člen vietnamské komunity, který si nepřál být jmenován. Velmi vyhledávaný je vývar z tygřích kostí, který se připravuje deset dní. Zbylý
sulc vkládá do alkoholu a za jeden gram zájemci platí až 1500 korun. „Musí být ale zachováno tradiční zpracování, ale to hned tak někdo,“ dodal muž.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.