Drama v Havlíčkově Brodě: Medvědi zranili sourozence Berouskovy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drama v Havlíčkově Brodě: Medvědi zranili sourozence Berouskovy!

Jeden z útočících medvědů na starším snímku.
Jeden z útočících medvědů na starším snímku. (PAVEL HOFMAN / Blesk)

Slavného cirkusového umělce Jiřího Berouska juniora (32) a jeho starší sestru Renatu (36) vážně zranili medvědi. Stalo se tak na turné Národního cirkusu Berousek v Havlíčkově Brodě.

Kolem dvacáté hodiny večer se do sebe v kleci pustili medvědí samec se samicí. Oba byli přivázaní a opatření košíky. Do klece za nimi vlezli ošetřovatelé – Berousek junior a Renata - a snažili se je oddělit.

„Samice medvěda ale podrazila ošetřovatelce nohy a samec medvěda jí pak způsobil tlapou středně těžké poranění pravé nohy. Šlo o několik tržných ran,“ uvedla mluvčí policie na Vysočině Dana Čírtková. A medvědí tlapy se nevyhnuly ani Berouskovi. Ten si z incidentu odnesl velkou tržnou ránu na hlavě a poranění ruky.

„Žena leží na oddělení ortopedie. Ještě večer jsme ji museli operovat a pod anestetiky sešít poraněné měkké tkáně. Hospitalizace potrvá přibližně týden,“ prozradila mluvčí nemocnice Petra Černo. Jiří Berousek mladší byl po ošetření a sešití ran z nemocnice propuštěn.

Může za to příroda

Podle majitele cirkusu Jiřího Berouska staršího za incident mohla čistě příroda. V jedné kleci se sešel medvěd i medvědice, která je touto dobou v říji. A samec si s ní chtěl jen trochu užít. „Mladí skočili mezi ně a takhle to dopadlo. To se stává,“ dodal.

Jeden z útočících medvědů na starším snímku.

 

Autor:  kon

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.