Čecha zmlátili v Tunisku: Hotel hrůzy, zlomená ruka, cestovka mu nevěří | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čecha zmlátili v Tunisku: Hotel hrůzy, zlomená ruka, cestovka mu nevěří

Takhle vypadá Jiří tři týdny po útoku.
Takhle vypadá Jiří tři týdny po útoku. (Foto Aha! – Saša Malachovský, Jiří Buchta)

Čtyřhvězdičkový hotel v Tunisku se pro Jiřího Buchtu (34) stal noční můrou! Poté, co si stěžoval na stav areálu, dostal nakládačku od personálu. Cestovní kancelář ale hotel nabízí dál. Personál prý měl naopak napadnout sám český turista!

Zcela nevyhovující služby nabízí čtyřhvězdičkový hotel Rosa Rivige v tuniském městě Monastir. Mimo špíny tu na hosty číhá především nebezpečí. „Dráty lezoucí ze světel v bazénu, děravé průduchy klimatizací nebo propanbutanové lahve volně stojící v jídelně při 40 stupních. Riziko to bylo především pro děti, které v hotelu také byly,“ vyjmenoval Aha! napadený Čech Jiří Buchta (34).



Vystřídal dva pokoje

Ideálně nevypadaly ani hotelové pokoje. „Tři dny mi nefungovala toaleta, musel jsem sprchou napouštět kýbl, původně odpadkový koš, abych si mohl spláchnout,“ popsal Jiří. Spokojen nebyl ani s klimatizací, která se nedala vypnout ani regulovat. „Že mi nefungoval fén, který byl obalený jakýmsi mastným filmem, byla už spíše drobnost,“ řekl s tím, že v náhradním pokoji ho v pět ráno probudil hluk z klimatizace vedlejšího pokoje. „Opět mi nabídli výměnu, nakonec ale klimatizaci opravili, protože jsem se nechtěl znovu stěhovat,“ dodal.

Zachránili ho krajani

Šestý den dovolené v »ráji« problémy vyvrcholily. Kvůli stížnostem byl Jiří pozván do místnosti vedení hotelu. „Tam mi tři Tunisani oznámili, že už nejsem hostem, nesmím se bavit s krajany a mám opustit hotel,“ popsal. Když oponoval, že má stále hotelový náramek, začali ho surově bít. „Skončil jsem s rozbitým nosem a zlomenou rukou. Kdyby mě nezachránili ostatní Češi, kteří útok z recepce slyšeli, asi bych byl mrtvý,“ myslí si.


Buchta: Cestovka mi nepomohla!
Jiří musel předčasně ukončit dovolenou, měl totiž podstoupit operaci. „Za celou dobu mi nikdo z Eximu nenapsal, nekontaktoval mne s nabídkou pomoci, s otázkou, zda něco nepotřebuji, ani s nabídkou spolupráce na řešení toho, co se v hotelu stalo. Až do neděle jsem měl být na dovolené, za kterou jsem zaplatil 20 500 Kč,“ stěžuje si.

Exim Tours: Napadl je on
I přesto, že útok na Jiřího ostatní hosté potvrdili, cestovní kancelář Exim Tours informace nemá potrvzené. „K uvedenému případu údajného napadení klienta nemáme ještě potřebné podklady z destinace. Dle našich informací z místa není věc jednoznačná, údajně se jednalo o potyčku, kdy klient naopak napadl recepční hotelu. Protokoly ohledně tohoto incidentu obdržíme v příštích dnech,“ řekl Aha! mluvčí Exim Tours Stanislav Zíma.

Na letiště musel za své
Po útoku odjel Jiří do nemocnice v Sousse, cestu si však musel platit sám. „Domlouval ji delegát, ale řekl mi, že by mu ji v Eximu neproplatili. Stála mě 30 eur,“ řekl. V nemocnici mu nabídli operaci ruky, tu na místě odmítl. „Pojišťovna mi poté zařídila let zpět do Prahy, ovšem cestu na letiště jsem si platil sám,“ dodal s tím, že ho vyšla na 70 eur. V pražské nemocnici po návratu Jiřímu operaci rozmluvili. Ruku mu dali do sádry.  

Hromadná reklamace
Stav hotelu neodpovídal fotkám z katalogu. Čeští a slovenští turisté proto sepsali hromadnou reklamaci. „Moře bylo špinavé. Samé chaluhy na pláži. Na fotkách byla pláž krásně čistá a velká. Prostě čtyři slunečníky v řadě, tam byl sotva jeden,“ popsala FTV Prima další z hotelových hostů Kateřina Sedláčková. „Jídelna samá moucha. Prostírání špinavé. Všude spousta talířů a neumyté nádobí. Neměli jsme si kam sednout a neměli jsme dostatek jídla,“ doplnila další Češka Lenka Müllerová.

Víte, že...
...hotel Rosa Rivage stále cestovní kancelář Exim Tours doporučuje?

Hororová dovolená v Tunisku: 

Video se připravuje ...



Přečtěte si
mbmb
14. 8. 2018 • 07:31

panovi verim vse pred 8 lety v 4*caribean v nabeul priserne ,od rakouske ck ,stiznost nepomohla prodavaji ten hnus dal Uklizecky kradou penize hostum, jidlo hruza a spina take.Letos v Samra Hurgada ukradli pani z trezoru mobil za 27 tisic kdyz Jela na pyramidy a presne tak jak to zde pisete si mne mne zavolal Manager a odbarvena Arabka na blond a vyhrozovali mi at te pani nepomaham pravnicky a staram se o sebe!! vse je divadlo , otrhat hosty at CK nebo i personal v miste - jen dokud mlcite a davate baksis za to co jste jiz jednou zaplatili napr vylet tak jste ok

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.