Napadení šoféra v Plzni elitním policistou: Ku*va, ty ku*do, na koho blikáš?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Napadení šoféra v Plzni elitním policistou: Ku*va, ty ku*do, na koho blikáš?!

Zástupce šéfa krajské zásahovky policie, major Vladimír S.
Zástupce šéfa krajské zásahovky policie, major Vladimír S. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Nejdřív sprosté nadávky, pak surové bití! Tak podle obžaloby zástupce šéfa západočeské zásahovky Vladimír S. (53) zaútočil v Plzni na řidiče Josefa V. (53). A důvod? Po nebezpečném předjíždění na něj zablikal světly!

Řidič superbu podle obžaloby problikl dvojici policistů jedoucí v civilním mercedesu. Stalo se to v zúženém místě opravovaného mostu v Plzni, kde policisté údajně riskantně předjížděli.


Udeřil ho

O několik set metrů dál mercedes škodovku zablokoval. Vladimír S. vystoupil z vozu a šel k superbu. „Na začátku se slovně ani služebním průkazem neprokázal jako policista. Řidiče označil slovy ku*va, ty ku*do, a ptal se jej, na koho blikal. Když řidič nereagoval na výzvu k vystoupení z vozidla, fyzicky jej napadl. Udeřil jej a vyrazil mu mobil z ruky, když telefonoval. Chytil ho do kravaty a snažil se ho vytáhnout z vozu,“ řekl státní zástupce Jiří Richtr.

Křičel o pomoc

„Nevěřil jsem, že jsou to policisté. Byl to černý mercedes se zatmavenými skly, oni byli celí v černém, měli tmavé brýle a byli potetovaní. Když mě zablokovali, zamkl jsem se před nimi v autě a otevřel jsem okénko. Vzal mě do kravaty a dvakrát se mě pokusil vytáhnout ven. Křičel jsem o pomoc,“ řekl Josef V. Policista násilí popřel. „Neudeřil jsem ho, nechytil jsem ho do kravaty. Ano, řekl jsem mu sprostá slova, to jsem neměl, uznávám,“ řekl Vladimír S. Tomu teď za zneužití pravomoci veřejného činitele hrozí až pět let.

Šéf zásahovky nic neudělal
Kromě Vladimíra S. seděl v mercedesu jako řidič jeho nadřízený, šéf krajské policejní zásahové jednotky. Ten se trestnímu stíhání vyhnul. „Poznatky z prověřování u něj byly vyhodnoceny tak, že se nedopustil trestného činu,“ uvedl mluvčí GIBS Ivo Mitáček.

Se zbraní v ruce
Vladimír S. měl při incidentu držet v ruce zbraň. To u soudu přiznal. „Vystoupil jsem z auta a v ruce jsem ji měl. Vytáhl jsem ji z ledvinky u pasu. To mohu učinit tehdy, když mám obavu o svůj život. On ujížděl, takže ta obava u mě byla. Než jsem došel k autu, zbraň jsem schoval,“ řekl Vladimír S.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.