Útok na rybníku u Plzně. Jaroslav (54): Bobr mi vykousl kus masa! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Útok na rybníku u Plzně. Jaroslav (54): Bobr mi vykousl kus masa!

Bobr mu vykousl kus masa!
Bobr mu vykousl kus masa! (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Agresivní bobr útočil na Drahotínském rybníku u Plzně! Jaroslavu Šimlovi (54) údajně vykousl kus masa z ruky a drápy mu vyryl hlubokou ránu do nohy. Muž ztratil půl litru krve a skončil v nemocnici. 

Útoku předcházela klidná procházka kolem rybníka. „Najednou z rákosí vyskočil bobr a zakousl se mi do ruky. Jak se na mě vrhnul, tak drápy na zadních packách se mi zaryl do nohy a pak utekl,“ popsal útok Šiml. Ten prý spadl na zem, plazil se po cestě asi 10 metrů a volal o pomoc. Při tom ztratil nejméně půl litru krve.

„Slyšel jsem, jak křičí Pomoc, vykrvácím, pomoc. Skočili jsme se sousedem do auta a jeli jsme k němu. Ležel na cestě a kraťasy měl celé od krve. Obvázali jsme ho,“ řekl Josef Zahradník (79). Sanitka pak Šimla odvezla do nemocnice. „Na ruce mám vytržené maso a ránu šest krát čtyři cm a na noze šest cm dlouhou. Teď už mě k rybníku na procházku nikdo nedostane,“ dodal Šiml.

Zraněné zvíře?

Zvířecí záchranář Karel Makoň na místě opravdu zjistil čerstvé stopy bobra. Nevyloučil, že zvíře může být zraněné, a proto útočí. U rybníka tak nastražil odchytovou past a na místě pověsil fotopasti. „Stavba těla bobra neodpovídá tomu, že by vyskočil a zakousl se do ruky, jak to dělají psi. Spíše se přikláním k variantě, že došlo ke konfrontaci bobra se psy a ten pán se mezi ně nějak připletl. Zcela odmítám, že pán šel po cestě, bobr vyskočil z rákosí a zakousl se mu do ruky,“ řekl Makoň.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.