Šéf zásahovky Josef N. popsal útok na řidiče: Cítili jsme se ohroženi! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Šéf zásahovky Josef N. popsal útok na řidiče: Cítili jsme se ohroženi!

Šéf plzeňské policejní zásahovky Josef N. u soudu jako svědek.
Šéf plzeňské policejní zásahovky Josef N. u soudu jako svědek. (Zbyněk Schnapka)

„Zničehonic na nás najel a několikrát to opakoval. Chtěli jsme ho zastavit a zjistit, jestli není pod vlivem drog.“ Tak vysvětlil u soudu šéf západočeské zásahovky Josef N. útok na šoféra, který se stal loni v Plzni.

Zástupce šéfa zásahovky Vladimír S. (53) zasáhl proti řidiči vozu Škoda Superb Josefu V. (53). Státní zástupce tvrdí, že muž fyzicky napadl řidiče superbu poté, co na ně kvůli riskantnímu předjížděcímu manévru zablikal. 

Za zneužití pravomoci mu hrozí až pět let vězení. Podle šéfa zásahovky to ale bylo jinak. „Zaznamenal jsem šedý vůz, jak nás začal v zúženém místě vytlačovat ze silnice. To se několikrát opakovalo. Cítili jsme se ohroženi. Měli jsme podezření, že je pod vlivem drog. Spustili jsme výstražné zařízení a rozhodli jsme se řidiče zastavit. Ano, můj podřízený řekl sprostá slova, ale do fyzického kontaktu s řidičem se nedostal,“ řekl Josef N.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.