Šmitec infarktům! Ohromující účinek nové léčby vysokého cholesterolu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šmitec infarktům! Ohromující účinek nové léčby vysokého cholesterolu

Infarktům zvoní umíráček!
Infarktům zvoní umíráček! (Shutterstock)

Za sto let budou choroby cév a srdce zřejmě minulostí. Českým lékařům se totiž dostal do ruku lék, který k podobně pozitivním prognózám široce nahrává!

„Právě teď přichází na trh nové léčba, která je ještě daleko účinnější. Bude se předepisovat pacientům s nejtěžší formou hypercholesterolémie nebo těm, kteří už prodělali infarkt, a standardní léčba na snížení cholestorolu nezabírá," libuje si šéf Centra preventivní kardiologie Všeobecné nemocnice v Praze Richard Češka (61) v magazínu Téma a jásá: „Její účinek je doslova ohromující!"

„Jde o monoklonální protilátky, tedy o biologickou léčbu, která nemá jednoduchý název: PCSK9 inhibitory. Změť písmenek je názvem enzymu, který ovlivňuje LDL receptory na povrchu buňky a hraje hlavní roli ve vychytávání LDL (škodlivého pzn. red.) cholesterolu z plazmy," popisuje převratný mechanismus nového léku Češka s tím, že pacienti dostávají látku jednou za 14 dní injekcí. „Pacient se tedy nemusí o nic starat," dodává profesor. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.