Hrůza v Ostravě: Vyhodil dítě (†9) z okna! A taky se zabil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Hrůza v Ostravě: Vyhodil dítě (†9) z okna! A taky se zabil

V Ostravě vyhodil z okna otec svou devítiletou dceru a pak vyskočil za ní. Nepřežili.
V Ostravě vyhodil z okna otec svou devítiletou dceru a pak vyskočil za ní. Nepřežili. (Foto Blesk - Karel Dostál )

Uvědomoval si, co dělá, nebo se mu zatmělo před očima a jednal nevědomě? Muž (†28) vyhodil podle svědků z okna v 10. patře ostravského paneláku dítě (†9). Údajně holčičku... A po chvíli se vrhl za ní.

Obrovské rodinné drama se odehrálo ve čtvrtek kolem 19. hodiny. Podle lidí žijících ve třináctipatrovém věžáku, byli muž a dítě příbuzní, ale nežili tam. Bydlí tam mužova sestra. Hrůznému činu prý předcházela hádka. Zda bylo okno na chodbě otevřené, či ho otevřel on, je otázkou.

„Slyšela jsem tu ránu. Bylo to jako by spadla činka,“ uvedla jedna ze sousedek. Těla zhruba po 20 metrech dopadla na schody a zábradlí u vchodu. Jiní ze sousedů popisovali, že muž měl holčičku vzít během sporu se sestrou do náruči jako rukojmí, vylézt do okna a pak se společně zřítit dolů.

Jak může člověk něco takového udělat? „Mohly tu nastat dvě varianty, patický afekt, či nezvládnutý afekt,“ uvádí psychiatr Jan Cimický a dál podrobně rozebírá možné příčiny: „Při vysokém emotivním rozrušení může dojít k tomu, že člověk ztratí jakoukoliv schopnost racionální úvahy, která by ho korigovala, a zareaguje emotivním impulzem. Rozdíl mezi nimi je v tom, že u patického afektu nastává porucha vědomí, takže ten člověk si to vůbec neuvědomuje, u nezvládnutého ano. Pokud by to v tomto stavu provedl a pak si to uvědomil, pak vlastně stejným způsobem může zareagovat tím, že následně spáchá sebevraždu.“



Policie mlčí
„Kriminalisté provedli ohledání místa činu, zajistili stopy, které budou následně zkoumat znalci,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Pokorná. Nařízeny byly pitvy zemřelých. Soudní lékaři budou zjišťovat, zda za tragédií nestojí drogy či alkohol. Policie případ vyšetřuje jako vraždu, motiv činu zatím není známý. Nechtěla specifikovat pohlaví dítěte ani příbuzenský vztah s mužem. „Vzhledem k tomu, že obětí se stalo dítě, nebudeme zveřejňovat další informace,“ dodala policistka.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.