Dostal nižší výplatu, na šéfa hodil granát! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dostal nižší výplatu, na šéfa hodil granát!

Auto chtěl po nárazu do poldů utopit, cestou ale havaroval.
Auto chtěl po nárazu do poldů utopit, cestou ale havaroval. (Foto: PČR)

Dostal výplatu o pár stovek nižší, a tak se muž (24) z Bruntálska rozhodl šéfovi pomstít! Hodil granát před dům a pak další i do zemědělského družstva, kde pracoval. Pak ukradl terénní auto. Poradil mu to kamarád (23).

První z granátů, které pamatovaly 2. světovou válku, naštěstí nevybuchl, druhý explodoval. „V zemědělské budově se zrovna nikdo nenacházel, výbuch poškodil jen přilehlé objekty,“ uvedl kriminalista Petr Vítek. Způsobil škodu přes sto tisíc! Touhu po mstě to v muži neuspokojilo. Zaměstnavateli ukradl teréňák, se kterým schválně naboural před služebnou policejní vůz v Horním Benešově a způsobil škodu 50 tisíc korun. Policie muže zadržela po dvou měsících od činu. „Starší je obviněn z krádeže, poškození cizí věci a nedovoleného ozbrojování a je stíhán vazebně. Mladší je obviněn z nadržování i poškození cizí věci či maření výkonu úředního rozhodnutí,“ dodal Vítek. Oběma hrozí až pět let vězení.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.