Nejzáhadnější mumie světa: Vědci se neshodnou… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Nejzáhadnější mumie světa: Vědci se neshodnou…

Tři prsty a podlouhlá hlava.
Tři prsty a podlouhlá hlava. (Foto Facebook, ara)

Záhadologové jásají, několik starověkých mumií z Peru prý nejsou lidského pokolení! Šestice zachovaných těl se sice člověku podobá, ale jsou tu rozdíly: například tři místo pěti prstů, odlišný hrudní koš a podlouhlá hlava. Mumie se našly v jeskyni nedaleko planiny Nazca, proslavené záhadnými obrazci ze starověku.

Jistý ruský vědec teď tvrdí, že provedl analýzu DNA a podle ní skutečně nejde o lidi! Mají sice také 23 párů chromozomů, ale ty se liší, je to prý rasa, jež se vyvinula mnohem dříve než my. „Možná i o tisíce let dříve,“ říká Konstantin Korotkov z petrohradské Univerzity ITMO. Radiokarbonová metoda datování prý určila, že mumie pocházejí někdy z let 245 – 410 před naším letopočtem.

Objevitel mumií, paranormální novinář Jamie Maussan, si naopak myslí, že jsou mumie příbuznější plazům. „Vědecky jsme potvrdili existenci bytostí z jiného světa,“ tvrdil v prosinci. 

Oba jsou ovšem notoričtí šarlatáni a pábitelé. Korotkov sice pracuje na prestižní univerzitě, přesto vyvíjí přístroje na měření lidské aury a fotografování duše.
Maussana už zase mnohokrát přistihli při obyčejných lžích, za ufony z roswellské havárie například vydával fotografie mumií z muzea...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.