Chtěla vyšší plat, zfalšovala vysvědčení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Chtěla vyšší plat, zfalšovala vysvědčení!

„Práci jsem dělala na 100 procent. Stále mě chválili a dávali odměny. To, co se děje, nechápu,“ řekla obžalovaná.
„Práci jsem dělala na 100 procent. Stále mě chválili a dávali odměny. To, co se děje, nechápu,“ řekla obžalovaná. (Foto Aha! – Slávka Červená )

Až pět let vězení hrozí bývalé civilní zaměstnankyni Krajského ředitelství policie ve Zlíně. Jana B. (42) tam pracovala 24 let, aniž měla maturitu. Podle obžaloby dodala falešné maturitní vysvědčení, aby dostala vyšší plat.

„Tím pádem pobírala více peněz a za ty roky, kdy dvakrát byla na mateřské, získala neoprávněně 492 tisíce,“ uvedl žalobce Leo Foltýn. Vyhozená pracovnice policie se brání. „Nikdo po mně nikdy maturitní vysvědčení nechtěl předložit a ani ho nemám.

V žádném životopise to neuvádím,“ řekla Jana B., která dokončila čtvrtý ročník na střední odborné škole, ale neodmaturovala. V jejím personálním spise je přesto vysvědčení založeno. „Já jsem nic nedodala a nikdy jsem do mého spisu ani nenahlížela. Kopii vysvědčení jsem uviděla až na generální inspekci,“ dodala. 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.