Policejní tým Firma: Dopadli dva vrahy z Horusic... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Policejní tým Firma: Dopadli dva vrahy z Horusic...

Sklapla klec. Podezřelí z brutální loupežné vraždy skončili o víkendu za mřížemi.
Sklapla klec. Podezřelí z brutální loupežné vraždy skončili o víkendu za mřížemi. (Foto: PČR)

Rok a půl unikali brutální vrazi, kteří na jihu Čech vtrhli do malé firmy a majitele s vedoucím dílny ubili k smrti, dalších pět lidí zranili. Policie se včera pochlubila tím, že obvinila dva muže z loupežné vraždy.

Policisté zatkli násilníky o víkendu na jižní Moravě. „Ve vazbě skončili dva cizinci (33, 37), Maďar a Ukrajinec,“ uvedl vrchní komisař Roman Hospodářský. Než se k podezřelým policie dostala, vyslechla 600 svědků a prověřila desítky stop.

„Vytvořili jsme speciální tým Firma, složený z 20 lidí, především analytiků, vyšetřovatelů a pátračů, který se případem speciálně zabýval. Až po pěti měsících pátrání jsme se dostali ke konkrétním stopám, které nás posunuly dál,“ řekl Hospodářský a dodal: „Na místě přepadení bylo více lidí. Další pachatele hledáme. Případ patří mezi ty nejbrutálnější, se kterými jsem se v praxi setkal.“

Odnesli tisíce
Vrazi si odnesli několik set tisíc korun, které jim majitel firmy dobrovolně vydal. Přestože měli peníze v kapse, zaútočili a brutálně majitele a jeho zaměstnance zbili tyčemi. Vše nasvědčuje tomu, že si přišli pro »velké« peníze a několik set tisíc se jim zdálo málo. Hrozí jim až doživotí.

Rok a půl po loupežné vraždě policisté zadrželi dva z brutálních pachatelů a obvinili je.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.