Vražda mafiánského bosse Běly (†52): Rozstřílel ho jeho bodyguard? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Vražda mafiánského bosse Běly (†52): Rozstřílel ho jeho bodyguard?

Šrytr je bývalý policista a šéfovi dělal řidiče.
Šrytr je bývalý policista a šéfovi dělal řidiče. (Foto Aha! – Ladislav Křivan)

Z vraždy mafiánského bosse Antonína Běly (†52) v roce 1996 ho obvinili měsíc před promlčením. Od té doby čeká Pavel Šrytr (51) na soud ve vazbě. Proti ní bojoval všemi možnými prostředky, nyní mu soud zamítl i ústavní stížnost.

Spolu se Šrytrem, který dělal Bělovi ochránce, obvinili policisté i jeho údajného komplice Jána Kaca, ten se ale z vazby dostal. I na to Šrytr poukazoval. „Z odůvodnění soudů je zřejmé, že posuzovaly dané okolnosti individuálně, jak je nutné pro rozhodování o vazbě,“ zamítli jeho stížnost ústavní soudci.

Antonína Bělu rozstřílelo maskované komando několika dávkami ze samopalu přímo před jeho vilou v Úvalech u Prahy. Skupina si údajně odnesla i mnohamilionový lup. Za popravou měl stát kontroverzní podnikatel František Mrázek (†47), zavražděný o deset let později. Případ znovu otevřel tým TEMPUS, který jej vyřešil díky novým svědectvím. Šrytrovi hrozí za vraždu až výjimečný trest.

Zavražděný Antonín Běla.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.