Daniel (15) ubodal Elišku (†13), kamaráda shodil do šachty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Daniel (15) ubodal Elišku (†13), kamaráda shodil do šachty!

Elišku vylákal Daniel do chaty jen proto, aby ji zabil.
Elišku vylákal Daniel do chaty jen proto, aby ji zabil. (Foto Aha! – Jana Ulrichová a Facebook)

Ochrannou sexuologickou léčbu ústavní formou a ochrannou výchovu nařídil soud Danielovi B. (15), který shodil do výtahové šachty spolužáka a později ubodal kamarádku Elišku (†13). V ústavu může zůstat až do konce života.

Daniel se vyžíval v krvi, chlubil se, že zabíjí kočky, neušetřil ani tu, která patřila jeho matce. Netajil se, že mu krev voní, že ji rád ochutnává, že ho vzrušuje. Podle znalců trpí sadomasochismem. Za pokus o vraždu kamaráda, kterého shodil do výtahové šachty a nechal ho tam bez pomoci, mu soud nařídil ochranou sexuologickou léčbu a ochrannou výchovu.

„Základní školu dokončí ve výchovném ústavu v Boleticích, pak bude přemístěn do ochranného léčení. Ústavní léčba trvá rok, každý rok ji lze prodlužovat. Teoreticky by mohl být v daném zařízení až do konce života,“ řekl mluvčí soudu Lukáš Pokorný. Dodal, že tento verdikt je už pravomocný a není proti němu odvolání. Včera se před teplický soud Daniel vrátil znovu, tentokrát kvůli vraždě Elišky. Tu loni v únoru vylákal do chaty svých rodičů už s cílem zabít ji. Hned po příchodu ji chytil do kravaty a začal ji škrtit. Pak jí do krku a do hrudníku zasadil sedm ran nožem.

Příbuzní nejsou spokojeni
Podívat se Danielovi do tváře přišel včera k soudu i Evžen Marton, strýc zavražděné Elišky, který ji spolu s babičkou vychovával. „Pokud vím, dostal maximum, co může dostat nezletilý. Bohužel, jako pozůstalý se s tím ale neztotožňuji. Toto jednání je spíš zkoumání jeho stavu a léčení, to není žádný trest,“ dodal.

Vyjádření o soudu vraždy Elišky:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.