Unikátní brigáda! Na křídlech jako Pan Tau | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 17. dubna 2024

Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie

Unikátní brigáda! Na křídlech jako Pan Tau

Jako ve filmu, štrádovali si to po křídlech, jako by se nechumelilo.
Jako ve filmu, štrádovali si to po křídlech, jako by se nechumelilo. (Foto Aha!: Slávka Červená a David Malík)

Také jste záviděli, když se Pan Tau procházel po křídle letadla? Chtěli jste si někdy vlézt k pilotům do kabiny a usednout za kokpit? Dětské sny vám rádi splní v Leteckém muzeu v Kunovicích na Uherskohradištku. Ale co za to? Stačí jen přiložit ruku k dílu a krasavce, které tu mají vystaveny, pomoci umýt, vyleštit, aby byly na jaro v kondici jako na aerosalon...

Akci pro velký úspěch zopakovali o víkendu, kdy se tu vystřídalo na 170 brigádníků. Přišli čistit letouny, aby byly na sezonu v plném lesku. „Ta účast byla historicky největší. Jsme nadšeni. Většina lidí si dokonce donesla kbelíky a čisticí prostředky,“ mnul si radostně ruce ředitel muzea Martin Hrabec (44), který byl mj. hlavní iniciátor přepravy naganského speciálu TU z Prahy na Moravu.
Ten zatím návštěvníci od 1. dubna, kdy se otevírá, neuvidí (musí projít finální úpravou, jako je nátěr aj.), ale unikátů je v Kunovicích mezi 22 stroji více než dost. Opečovat je přijeli nadšenci z celé republiky. Projektová manažerka Michaela Hronková (24) dorazila až z Prahy. „Spolupracuji už rok. Pomáhala jsem s demontáží »túčka«, což mě nadchlo, a sem jezdím, když je čas,“ svěřila se.

Fotograf David přijel rovněž z Prahy, dokonce si vzal slušivé montérky a těšil se z pohledů na »budíky« v pilotní kabině, leštil a myl tak pečlivě, že by ho prý jeho paní nepoznala. „Doma občas pomáhám, ale kdyby manželka viděla, jak mi to jde, určitě mě zapojí častěji,“ smál se pan David.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.