Stateční školáci! Zachránili ženu i psa... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Stateční školáci! Zachránili ženu i psa...

Statečným školákům, Jakubovi Dohnanskému (modré triko) a Patriku Lonskému (oranžové triko) za přítomnosti jejich rodičů na radnici poděkoval primátor Chomutov Marek Hrabáč (uprostřed).
Statečným školákům, Jakubovi Dohnanskému (modré triko) a Patriku Lonskému (oranžové triko) za přítomnosti jejich rodičů na radnici poděkoval primátor Chomutov Marek Hrabáč (uprostřed). (Foto Magistrát Chomutov)

Co rozhodně nechybí dvěma deváťákům, Jakubovi Dohnanskému a Patriku Lonskému z chomutovské školy Hornická, je statečnost. Před utopením totiž zachránili ženu i jejího pejska.

Oba školáci si přestávku před odpoledním vyučováním krátili před obchodem v Bezručově ulici. Náhle uslyšeli ženu volající o pomoc. Vyběhli za hlasem k rozvodněné Chomutovce a spatřili ženu, která se nemohla dostat z vody na břeh. „Patrik ženě rychle pomohl na břeh, já běžel za psem, který už proplouval pod mostem,“ popsal událost Jakub. Právě pes byl důvod, proč se paní dostala do nesnází. Zvíře skočilo do vody a nemohlo ven a žena ve snaze ho zachránit skočila za ním. Kvůli silnému proudu se ale nemohla dostat ven. „Kdo ví, kde bych bez jejich pomoci skončila, nemohla jsem si stoupnout, nešlo se ničeho chytit. Jsem jim strašně vděčná,“ řekla zachráněná. I psa se posléze podařilo zachránit...

Přečtěte si
tenerife
26. 3. 2017 • 12:36

Jakub a Patrik jsou opravdu šikovní hoši,patří jim velká gratulace

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.