Brigáda jako z pekla: Příběh téhle dívky (20) vás zvedne ze židle! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Brigáda jako z pekla: Příběh téhle dívky (20) vás zvedne ze židle!

Patricie na tuhle brigádu jen tak nezapomene.
Patricie na tuhle brigádu jen tak nezapomene. (Foto: Facebook.com)

Dvacetiletá Patricie ze Slovenska úspěšně složila maturitní zkoušku. Před nástupem na vysokou si chtěla přivydělat na brigádě. Práci na lodi si vyjednala přes agenturu, všechno vypadalo ideálně…

Jenže o dva týdny později ji našli v podpalubí nahou a psychicky zničenou. Byla dezorientovaná, nepoznávala lidi, nejedla ani nepila. Do Francie si pro ni museli dojet rodiče. „Šla přes agenturu, která byla u nich ve škole. Měla pracovat v Německu, ale když tam přijela, poslali ji do Holandska a odsud do Francie,“ popsala pro vas.cas.sk její maminka Valerie (46) s tím, že nejdříve byla Patricie na lodi, kde se jí líbilo. Pak ovšem musela nastoupit na loď jinou a tam začaly problémy.

Musela pracovat s jinou posádkou, kde tentokrát nebyli hlavně Slováci jako na první lodi, ale pracovala s Rumuny, Bulhary a Filipínci. „Stěžovala si, že jí velmi zavalují prací, pracovala i za druhé,“ řekla její matka s tím, že dcera si stěžovala i na šikanu. Patricie se však nesvěřila pouze rodičům, své starosti napsala i agentuře s tím, že si přeje vrátit se domů. Vzhledem k podepsané smlouvě nebyl předčasný návrat možný. Její situaci se vydal prověřit alespoň jeden z manažerů.

Zdálo se, že návštěva manažera zabrala. „ V pátek už psala, že se k ní chovají líp. V sobotu jsme byli v kontaktu a v neděli už jsme se jí nedovolali,“ pokračovala Valerie ve vyprávění. „Celou noc jsem nespala a oni si dělali srandu a já jsem teď mimo, já fakt nevím, co dělat, jsem strašně zmatená,“ napsala Patricie v poslední zprávě, kterou adresovala sestře.

Pak zažili její rodiče opravdový šok. „Volal nám v pondělí manažer Jozef. Povídal, že se s Paťkou se něco stalo a on si neumí vysvětlit co. Je úplně mimo a mluví z cesty. Tvrdil, že si s ní neví rady, že ji stáhl z práce,“ popsala děsivé informace, které o dceři dostala.

Dívka nebyla schopná ani si sama zabalit, proto se pro ni rodiče vypravili. „Byla v podpalubí. Nahá a špinavá, zapáchala po acetonu, zamotaná jen v zácloně,“ popsala maminka shledání s tím, že dcera je nepoznala.

Po příjezdu na Slovensko skončila dívka v péči psychiatrů, co se jí stalo, zatím nikomu neprozradila.  Stav vysokoškolačky zatím nedovedou vysvětlit ani lékaři, rodiče si myslí, že byla zdrogována. Může však jít i o psychózu způsobenou velkým stresem.

A jaké jsou vaše zkušenosti se zahraniční brigádou? Pište do komentářů...

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.