Vláda se pochlapila: Budeme jíst hezky česky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Vláda se pochlapila: Budeme jíst hezky česky!

Tak, co tu máme českého...
Tak, co tu máme českého... (Foto Aha! – Zbyněk Pecák)

Novelu zákona o potravinách, která vymezuje, kdy se smí označit za českou, schválila včera vláda. Pravidla pro českou vlajku na obalu by tak nadále měla být jasná všem výrobcům.

Návrh zákona zakazuje označovat potraviny logy, vlajkou, mapou či nápisy odkazujícími na Českou republiku, pokud nebude potravina vyrobena v Česku a z českých surovin. U potravin, které se skládají z více složek, bude muset být obsah českých částí minimálně 75 procent. Zpřesňující informace se objeví také u nebalených potravin, jako jsou ovoce, zelenina, hovězí, vepřové a drůbeží maso. Dosavadní znění bylo pro veřejnost nepřesné a nedávalo jí tolik informací, které o potravinách chtěla mít.

Autor:  kol,ČTK

Přečtěte si
-bello-
22. 12. 2015 • 11:49

Konečně se bude jasně vymezovat Česko od hnoje co se skrývá pod : "Vyrobeno v EU " , potažmo D, PL. Luštím kódy, luštím zemi původu, luštím vyrobeno v ... Nedám peníze za žádný šmejd, co mi EU nutí.Jejich normy jsou na zvracení.EU nutí české normy zjemnit , jinak by tady neprodali. Se divím, že Čech v pohraničí leze za Polákama , jen aby uspořil stovku či dvě na nějakém salámu, kdy špína Polák ho stejně přečůrá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.