Co o nás prozradí vrásky a jak jim předejít? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Co o nás prozradí vrásky a jak jim předejít?

Ve vráskách se nezrcadlí pouze náš věk...
Ve vráskách se nezrcadlí pouze náš věk... (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Vrásek se nemusí obávat pouze ostře sledované ženy pohybující se v šoubyznysu. Vrásky totiž prozrazují každému z nás, jaké nemoci nám hrozí, co nám chybí a čeho máme naopak nadbytek.

Sejít stresem? Raději se projít lesem.

Že stres neprospívá lidskému zdraví je všeobecně známo. Nicméně v dnešní uspěchané době se na stres a jeho účinky musí brát daleko větší zřetel. Tzv. „ustaraným vráskám“ kolem očí, úst a na čele můžeme předejít např. meditací. Nic bychom ale neměli přehánět, nadměrnou zátěž při sportu můžeme nahradit např. příjemnou procházkou v lese nebo setkáním s rodinou a přáteli. Důležitý je také pravidelný přísun tekutin.

Vrásky symbolizují také nemoci

Je velice zajímavé, že některé vrásky mají svůj původ v nemocech, které nás sužují. Jak uvedla OnaDnes.cz, vrásky mohou podle vědeckých výzkumů zrcadlit hustotu kostní tkáně nebo stav kolagenů, tedy ukazatele osteoporózy. Také infarkt můžeme vyčíst z vrásek. Rýha v ušním lalůčku, tzv. Frankovo znamení (podle vědce Sanderse T. Franka) se prý vyskytuje zejména u jedinců, kteří mají problémy se srdcem. Větším počtem vrásek v obličeji se prý zase vyznačují lidé s vysokým krevním tlakem. Naopak ženy s nižším krevním tlakem mají podle vědců vrásek méně a vypadají tedy mladší, než ve skutečnosti jsou. Na předčasném stárnutí má svůj podíl také přílišná konzumace cukru, který je podle rad odborníků lepší nahradit přírodními zdroji. Zapomínat bychom neměli ani na ovoce a zeleninu.

Takže chceme-li vypadat co nejdéle co nejlépe, musíme se především méně stresovat, pravidelně pohybovat a zdravě jíst. Díky dobré životosprávě by se nám měla vyhnout i všechna výše zmíněná onemocnění. A také vrásky!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.