Soud roku s Petrem K.: Den první - křížový výslech plný sexu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Soud roku s Petrem K.: Den první - křížový výslech plný sexu

Chvílemi se i usmíval...
Chvílemi se i usmíval... (ČTK)

Přesně 699 dnů od záhadné smrti Moniky a Klárky K. na dovolené v Egyptě začal soud s Petrem K. Žalobce Vít Legerský ho viní z dvojnásobné vraždy elektrickým proudem. Soudkyni i obhájce zajímal intimní život manželů i detaily ze schůzek s milenkami po Petrově návratu z Egypta. Soud potrvá nejméně do poloviny příštího týdne.

Časová osa 1. dne

8:53
Státní zástupce Vít Legerský začal číst žalobu. „...ze strachu z jeho ponížení a toho, že bude sám, spáchal vraždu tak, že si připravil nezjištěné elektrické zařízení, kterým svou manželku Moniku a nezletilou dceru Kláru vystavil účinkům elektického proudu.“

8:55
Podle Legerského Petr K. plánoval zabít i sebe! „Nenašel odvahu sám sebe usmrtit, potom po dobu asi 10 hodin konstruoval příběh, který by toto vysvětlil,“ řekl žalobce.

9.07
Poté dostává slovo Petr K. Potvrdil, že bude vypovídat i odpovídat na otázky žaloby. Předem jen odmítl odpovídat na otázky Kláry Long Slámové, která zastupuje rodinu poškozených.

9:13
Petr K. hovořil v kuse přes dvě hodiny. Několikrát mu tekly po tvářích slzy. „Měli jsme naplánovanou společnou budoucnost, z toho všeho nezbylo nic. Kdybych ublížil svým holkám, tak bych se přiznal. Raději bych se zabil!“ zahájil svou řeč.

9:35
Popisuje podrobně každý den dovolené v Egyptě: „Koupání, oběd, koupání, večeře, sprcha a spát. Všechno probíhalo v pořádku.“

9:55
Začíná popisovat osudný den. „Ráno se mi chtělo jakoby zvracet. Monika běžela na záchod a že zvrací a má průjem. Klárka se vzbudila, byla malátná. Řekli jsme si, že zůstaneme na pokoji,“ prohlásil Kramný.

9:59
„Řekl jsem Monice, ať dojde pro vodu. Řekla, že nikam nejde, že se napije koly, že jí to pomáhá.“ On se ale napil koly a hned šel zvracet. „Pomáhala mi spíš ta voda.“

10:10
Obě ženy podřimovaly, on sám spal vsedě. Když se probral, všiml si, že voda v lahvi, kterou přinesl dříve, je zakalená. „Napil jsem se, chutnala jakoby říznutá kolou, hned jsem to vyblil,“ prohlásil.

10:11
„Pak jsem se vrátil, že si půjdu lehnout, viděl jsem Moniku a Klárku spát. Klárka tam ležela, dal jsem přes ni pravou nohu a říkám ,Klári, posuň se‘. A ona nereagovala, byla úplně studená...“ Kramný se opět rozplakal.

10:15
Petr K. se zajíká a jeho slova musí tlumočit soudkyně: „Nevěděl jsem, co mám dělat, vyskočil jsem. „Klárka měla levou ruku pod bradou a pravou ruku podél břicha, snažil jsem se jí dávat umělé dýchání. Šel jsem za Monikou,“ další pauza a další slzy.

10:19
„Monika se nehýbala. Snažil jsem se je oživovat. Pak jsem běžel za sousedkou. Sehnala delegátku. Volal jsem rodičům,“ popisuje. Nakonec se nechal odvézt do nemocnice.

10:45
„Sestra Lenka se zeptala na jednu věc: ´Brácha, a nemohla to udělat Monika?´ To jsem se úplně orosil. Vždyť jsme spolu byli 11 let. Znal jsem ji!“

11:13
Popisuje odjezd z Egypta po třech měsících domácího vězení v hotelu. „Nechal jsem si snubní prstýnek a Klárčiny obrázky.“

11:27
Hovoří o dvou milenkách, se kterými se stýkal po návratu. „Mohl jsem si s někým popovídat. Ona pak čekala od toho víc než já, tak jsem to ukončil,“ popsal vztah s Kateřinou J. S další ženou Šárkou L. připustil, že došlo i na intimnosti. „Asi třikrát.“

11:29
Petr K. ukončil svou výpověď. Soudkyni Gilovou zajímají jeho zkušenosti s elektřinou. „Maximálně jsem vyměnil žárovku. Jinak vždy Monika volala svého otce,“ odpověděl.

11:35
Soudkyně se ptá na intimní život manželů. „Odmítala s vámi styk? Jak jste to nesl?“. Petr K. tvrdí, že vše bylo v normě. „Neměl jsem důvod k nevěře. Ani Moniku jsem nikdy nepodezíral,“ řekl. Pak připustil aféru se sousedem Jánem v roce 2011. (více na str. 10)

12:10
Soudkyně se znovu ptá na poslední den života Moniky a Klárky. Petr K. tvrdí, že ten den bylo jemu ze všech tří nejhůř.

12:30
Soudkyni zajímá, kdy nejpozději vnímal, že dcera mluvila ze spaní. Petr K. odpovídá, že netuší. „Takže vy si tady poměrně detailně vzpomínáte, ale nedokážete říct, kdy jste naposledy viděl nějaký projev dcery? Jestli to bylo v řádech minut, hodin...?“ Petr K. jen šeptá, že neví.

13:22
Po přestávce se soudkyně ptá obžalovaného, zda se zajímal, jak vznikají posmrtné skvrny a kdo z těch dvou zemřel první. Přiznává, že to probíral s kamarádem. „Když jsem Klárku otáčel, zůstaly jí ruce před sebou, když jsem otáčel Moniku, tak ruce měla normálně volné. Z toho jsem usoudil, že Klárka zemřela první,“ odpovídal Petr K.

13:32
Soudkyně uvedla, že podle soudních znalců po smrti Kláry Kramné někdo manipuloval s tělem – asi deset hodin po smrti.

13:54
„Prodal jsem jen nějaké zlaté řetízky, prstýnky a tak, poškozené,“ mluví o manželce Monice.

14:02
Petr K. popisuje vztah se sestrou Lenkou. „Vyhrožovala mi, že pokud budu požadovat dědictví, že si najdou právníka a že mě zničí.“

14:08
Otázky začíná klást státní zástupce Vít Legerský. Ptá se na projevy nevolnosti i na právníka, kterého si Petr K. najal v Egyptě.

14:10
Navrhoval jste někdy své manželce během dovolené, že byste se mohli v noci sejít v koupelně? ptá se Legerský. „Ano, to jsem navrhoval, ale vždycky jsme přišli a byli jsme tak unavení, že jsme padli a usnuli, takže nic nebylo,“ odvětil Petr K..

14:30
Platil jste manželce někdy za sex? ptá se Legerský. „Po 11 letech to není takové, jako když jsme se seznámili. Po návratu z akce, když jsme byli sami, byly tam nějaké návrhy předehry, že si zahrajeme na sekretářku, já jí dám tisíc korun... bylo to v rámci předehry,“ prozradil Petr K.

15:23
Opět se ptá soudkyně, proč oblečení Klárky a Moniky vyhodil, zatímco svoje poslal české policii jako důkaz. Zvyšuje na něj hlas: Ve vztahu k sobě jste byl úzkostlivý, ve vztahu k dceři a ženě ne?!“ Petr K. se hájí, že mu to poradila sestra.

15:30
Následují dotazy obhájkyně Petra K. Jany Rejžkové. Petr K. se viditelně uvolnil a odpovídá bez váhání a v klidu. „Jsem žárlivý jako normální chlap, žárlil jsem zdravě, ne patologicky,“ odvětil.

15:37
Mluví o sebevražedných sklonech. „Nikdy jsem takhle nepřemýšlel, nikdy jsem se neléčil, ani v mládí.“ O Monice v té souvislosti uvádí, že se ho vyptávala, co by dělal, kdyby se s ní něco stalo. „Z legrace jsem řekl, že bych si našel mladší,“ řekl Petr K.

15:57
Legerský cituje z komunikace mezi Kramným a fanynkou Kateřinou G.: „24. 10. Bože, jak já chci domů – Ona: Musím ti dát tu slíbenou pusu na uvítanou – On: A dál? – Ona: Pak nějaké víno, nebo spíš pokec – On: A dál? – Ona: Co dál? Pak budeme plakat – On: Teď jsem se opravdu zasmál – Ona: Čemu? – On: Prostě jen tak, potom co dál?“

15:58
Legerský se ptá, co ho rozesmálo. „Rozesmála mě ta pusa,“ prohlásil Kramný. Legerský opakuje, že reaguje v tom skypu na větu o plakání, ne o puse. „Já jsem si to tak přeložil, vyznělo mi to tak,“ tvrdí Kramný.

16:02
Konec prvního dne líčení.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.