Petr Kramný u soudu překvapil: O sexu s Monikou a podvádění! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Petr Kramný u soudu překvapil: O sexu s Monikou a podvádění!

Petr Kramný u soudu
Petr Kramný u soudu (ČTK)

Před Krajským soudem v Ostravě dnes už několik hodin vypovídá Petr Kramný obžalovaný z vraždy manželky a dcery, které zemřely koncem předloňského července v hotelu v egyptském letovisku Hurgada. Kramný popřel, že by měl jakýkoli podíl na jejich úmrtí. Rodinu podle svých slov miloval.

Státní zástupce Vít Legerský při čtení obžaloby řekl, že Kramný plánoval rozšířenou sebevraždu a chtěl usmrtit sebe i svou rodinu. Nakonec však pro svůj čin nenašel dostatek odvahy.

"Obžaloba krajského státního zástupce pracuje s tou verzí, že se mělo jednat o rozšířenou sebevraždu, ke které nakonec nedošlo," uvedl mluvčí soudu Dalibor Zecha.

Kramný začal vypovídat krátce po deváté hodině dopolední. Nejprve popisoval soužití se svou zemřelou manželkou Monikou. Tvrdil, že žili běžným životem, jezdili na výlety, několikrát byli i na wellness pobytu. Prý plánovali společnou budoucnost včetně dalšího dítěte i sháněli nové bydlení. Zpočátku výslechu Kramný mluvil nahlas a srozumitelně. Když ale začal hovořit o osudném dni, několikrát svou výpověď přerušil, otíral si slzy a často mu bylo velmi špatně rozumět.

Tvrdí, že v osudný den bylo celé rodině špatně, zvraceli a měli průjem. Zůstali proto všichni v hotelovém pokoji, kde polehávali. Kramný nejprve po poledni a pak večer šel doplnit vodu, která jim došla. Lékaře ale nenavštívili. Na dotaz soudkyně, proč nevyhledali lékařskou pomoc, tvrdil, že by tak učinili následující den, kdyby nezabraly léky.

Že je dcera Klárka mrtvá Kramný podle svých slov zjistil v noci, když se šel napít a vrátil se k ní do postele. Chtěl, aby se dcera kousek posunula. "Snažil jsem se jí vzbudit, ať se posune. Zjistil jsem, že je úplně ledová. Vyskočil jsem, rozsvítil světlo a snažil jsem se Klárku oživovat," uvedl Kramný. Popisoval, že když pak přiskočil ke své ženě, zjistil, že je rovněž mrtvá a má otevřené oči a pusu.

Kramný uvedl, že své ženě důvěřoval, nikdy ji nepodváděl a žili běžným sexuálním životem. Na dovolené spolu intimní styk neměli, protože s nimi byla jejich dcera. "Byli jsme všichni tři pospolu a nedokážu si představit, že bychom se věnovali nějakým intimnostem, když vedle nás ležela Klárka," řekl Kramný.

Vinu Kramný hned na počátku razantně odmítl. Podle něj to, co tvrdí obžaloba, není pravda. "S obžalobou razantně nesouhlasím, odmítám ji. Svou rodinu jsem miloval. Nikdy bych jim neublížil. To, co je napsané v obžalobě, se nestalo," řekl. Smutek si prý v sobě ponese do konce života.

"K tomuto soudu jdu jako ke každému soudu s očekáváním nestranného, spravedlivého a objektivního projednání celé kauzy. Více se vyjádřím až v řeči závěrečné, a to bude asi za hodně dlouho," řekla před zahájením líčení právní zástupkyně Kramného Jana Rejžková. Uvedla, že Kramný od počátku tvrdí, že by chtěl znát pravdu. "On tu pravdu nezná. Bohužel možná naivně očekává, že se tu pravdu dozví v rámci tohoto hlavního líčení. Nedoví. Můj klient je psychicky koncentrovaný na dnešní výpověď," řekla.

Právní zástupkyně rodiny Klára Long Slámová uvedla, že státní zástupce a policie za celou dobu vyšetřování shromáždili velké množství svědků, listinných důkazů i znaleckých posudků. "V neposlední řadě je velmi zásadním důkazem samotná výpověď obžalovaného, který se de facto sám usvědčuje v některých pasážích," míní Slámová. Podle ní jsou důkazy jednoznačné.

Státní zástupce při čtení obžaloby uvedl, že Kramný pociťoval odcizování manželky, která nereflektovala jeho citové projevy. Navíc měl podezření na její mimomanželský poměr. Začal tak rozvíjet úvahy na usmrcení rodiny. Žena podle obžaloby své chování nezměnila ani na dovolené v Egyptě, kterou si prosadila přes nevoli manžela. Měl strach z debaklu a manželku i dceru tak nakonec usmrtil přesně nezjištěným elektrickým zařízením. Kramný před soudem několikrát zopakoval, že nemá žádné zkušenosti s elektřinou.

Na zahájení hlavního líčení přišly desítky novinářů. Kvůli velkému zájmu médií se jauza projednává v největší jednací síni. Její kapacita je asi 50 míst a přístup byl dnes umožněn na základě vstupenky. Případ dostala na starost zkušená soudkyně Renata Gilová.

Proces s Kramným je naplánován na dva týdny. Dnešek je vyhrazen na výslech obžalovaného. Od 30. června do 2. července budou vyslýcháni svědci z řad příbuzných, známých či spolupracovníků. Od 3. července bude soud pokračovat výslechem soudních znalců a čtením listinných důkazů.



Přečtěte si
zhulena.vydra
29. 6. 2015 • 20:51

JUDr. Gilová je třída, Kramnýho roznese na kopytech

ararat
29. 6. 2015 • 20:10

JEŠTĚ HO POLITUJ A URČITĚ NA NĚM NĚCO NAJDEŠ

axana
29. 6. 2015 • 19:07

To co zřejmě provedl manželce je jedna věc, ale za usmrcení malé holky která nikomu nic neudělala, bych mu uvázala oprátku. A před smrtí pěkně lehce pošimrat elektrickým proudem. A tu oprátku bych několikrát lehce povolila a přistrčila mu na chvilku židli. To aby se nadechl a smrad si znovu trochu užil vědomí že je odporný vrahoun.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.