Pstruh s pyré a zeleninou podle Otto Pláška!

Nebaví vás vařit stále to samé? Přečtěte si naše tipy, jak vylepšit osvědčené recepty!
POTŘEBUJETE:
- 1 pstruha
- 2 hrsti mraženého hrášku
- hladkou mouku
- sůl
- mletý pepř
- celý kmín
- přepuštěné máslo
- olivový olej
- 2 karotky
- 1 máslový žampion
- petrželovou nať
Ze pstruha vyřízneme dva filety a pinzetou odstraníme i zbytek kostí. Kůži na dvou až třech místech šikmo prořízneme, aby se filet na pánvi nekroutil. Takto připravené maso osolíme a posypeme kmínem. Z obou stran obalíme v hladké mouce a vložíme kůží dolů na rozpálenou grilovací pánev, na které si krátce předtím dáme rozpustit lžíci přepuštěného másla. Zprudka opečeme z jedné strany a po opatrném otočení i z druhé strany. V druhé pánvi si prohřejeme na trošce olivového oleje na klínky nakrájenou karotku a na plátky nakrájený žampion. Vše osolíme a opepříme a necháme chvilku orestovat. Na závěr přidáme nasekanou petrželovou nať. Podáváme s trochou bramborového pyré a teplou zeleninou.