Zounar se narodil postižený: Táta rozbalil peřinku a na 4 dny zmizel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Zounar se narodil postižený: Táta rozbalil peřinku a na 4 dny zmizel

Martin Zounar je veliký bojovník.
Martin Zounar je veliký bojovník. (Instagram)

Pětapadesátiletý herec přiznal, že se narodil s těžkým postižením chodidel, lidově zvaným čertovo kopyto. Naštěstí s ním rodiče odmalička cvičili a díky speciální obuvi dnes defekt, který hrozil doživotní invaliditou, nikdo na herci vůbec nepozná!

„Říkají tomu golfová noha nebo oboustranné čertovo kopyto, latinsky pes equinovarus congenitus. Jsem rád, že můžu být ambasadorem spolku Achilleus, který sdružuje děti, které se narodí s touto vadou. Dnes už existuje tolik možností, jak to po narození napravovat. Jsem rád, že jim můžu pomáhat, byli jsme kvůli tomu dokonce s Alešem Hámou v České televizi," svěřil se Martin Zounar v talk show Miluše Bittnerové Na kafeečko. 

Hubnoucí Martin Zounar: Partnerka je nadšená, že si na něj zase vidím

Video se připravuje ...

„Maminka mi vyprávěla, že když jsem se narodil, táta rozbalil peřinku a dole byly místo nožiček dva háčky. Zhluboka se nadechl a na čtyři dny zmizel. Potom přišel, obejmul ji a každý den se mnou chodili cvičit. Po dvou letech jsem se postavil na nohy a začal chodit, potom běhat. Měl jsem hnusné hnědé boty s klínem a pořád mi chodidla lámali směrem dolů, až se ty achilovky olámaly. Dodnes se ráno probouzím těžce, než je roztáhnu. Ale dnes už jsou mnohem lepší metody. Jsem vděčný a rád, že se mnou rodiče takhle cvičili, protože mě mohli nechat pokrouceného," vzdal rodičům hold populární herec.

Martin Zounar o poslední roli Miroslava Zounara: Třetí Slunce, seno, musel ošidit!

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.