Pohřeb Gottovy partnerky Gondolánové (†66): Proč nepřišel Havelka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pohřeb Gottovy partnerky Gondolánové (†66): Proč nepřišel Havelka?

Věra Gondolánová a Karel Gott
Věra Gondolánová a Karel Gott (abl)

Rodina a přátelé se v pátek loučili s romskou zpěvačkou Věrou Gondolánovou (†66), která mnoho let vystupovala i s Karlem Gottem (†80) či Ondřejem Havelkou (66) a jeho Melody Makers. Na mši v kostele sv. Gotharda a následný pohřeb na hřbitově v pražské Bubenči dorazilo odhadem víc lidí, než dovolují vládní opatření.

Do kostela se všichni nevešli. Dovnitř mohli jen ti opravdu nejbližší – manžel, kterému Věra zemřela v náručí, bratr, zpěvák Antonín Gondolán (78) a také Havelkova dcera Rozálie (24). Zesnulá zpěvačka totiž byla velkou přítelkyní její maminky Alice Kovácsové (54).

Nesplněné přání

Věra měla před smrtí poslední přání – být pohřbena v bílých šatech za doprovodu Havelkova zpěvu. Jenže se tak nestalo! Ondřej je totiž s manželkou Alicí na Kanárských ostrovech a podle informací Aha! se kvůli koronavirovým opatřením nemohli v den rozloučení dostat do Česka. Místo sebe proto poslali alespoň dceru a také syna Vojtu (34).

Šok, Gottův obraz nikdo nechtěl! A Gregorové zkažené Vánoce: Velká prohra a pokuta!

Video se připravuje ...

Vedle bratra

Po mši, kterou vedl kněz Miloš Szabo (56), se smuteční průvod odebral na kilometr vzdálený hřbitov. „Rodiče máme v Suchdole, v Bubenči je ale pohřben jeden z našich bratrů,“ prozradil Aha! jeden ze třinácti sourozenců zesnulé, kytarista František Gondolán (72) s tím, že Věra, která zemřela na rakovinu ve Švýcarsku, chtěla spočinout vedle něho.

Velká a silná žena

Havelkova manželka Alice Kovácsová vysekla Gondolánové po její smrti velkou poklonu. „Pro Ondřeje to byla jazzmanka s velkým Dž a pro mě to byla žena s velkým Ž. Byla to velká žena, silná žena, žena s velkým srdcem, s velkou duší, která dokázala vnést do každé společnosti slunce a radost. Byla strašně vtipná, senzační a dokázala ocenit lidi, a to i amatéry. Byla to vřelá a úžasná bytost, v poslední době i velmi statečná,“ napsala.

Dojemný dárek od Ivany Gottové fanouškům Karla (†80): Zveřejnila soukromé video!

Video se připravuje ...



Přečtěte si
-bello-
10. 2. 2021 • 13:28

Jo, žena s velkým srdcem.Své o tom věděla pražská venerologie.Ale jinak dobrý, Gondolánové byli zjevení
A Kováczová je trapná blbka!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.