Květnové příběhy lásky a sexu: Mám se s ní rozejít? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Květnové příběhy lásky a sexu: Mám se s ní rozejít?

Muži nesnášejí, když jejich přítelkyně vzpomíná na své bývalé.
Muži nesnášejí, když jejich přítelkyně vzpomíná na své bývalé. (Profimedia.cz)

Kolikrát už jste si před partnerem postěžovala na svého bývalého milence. Zavzpomínala na to, co dělal špatně, nebo nostalgicky vyprávěla o tom, v čem byl jednička. Chyba! Muži nesnášejí, když jsou srovnáváni. Ostatně – ani vám by se to nelíbilo!

Hovory o exmilenci nechci poslouchat. „Chodím s Klárou už přes rok a ona stále mluví o svém bývalém příteli. Cokoli udělám, srovnává s ním. Někdy o něm vypráví s pořádnou dávkou nenávisti.

Mám pocit, jako bychom v našem vztahu byli tři. Navíc nás srovnává i v posteli. Popisuje mi, co dělal on, co se jí s ním v sexu líbilo a co naopak ne. Chtěl bych, aby s tím přestala, jinak se z toho zblázním.“

Jan Rus, Plzeň

Bývalé partnery nehaňte ani nechvalte

Je čas pohlédnout pravdě do očí. Váš partner nechce slyšet o mužích, které jste měla před ním. Na vaše bývalé milence nechce poslouchat pochvalné ódy. Ale nechce slyšet ani ty špatné věci.

Pokud na svého bývalého nadáváte, utvrzujete současného partnera v přesvědčení, že váš výběr mužů je velmi povrchní. Když o svých exmilencích říkáte nehezké věci, váš partner si podvědomě myslí: „Vypadá to, že všichni ti chlapi byli k ničemu. Takové typy se jí líbí? Znamená to, že já jsem stejný jako oni?“

Když partner vidí, jak jste kritická, byť vůči jinému muži, podvědomě dojde k závěru: „Když cítí takový hněv vůči člověku, kterého milovala, možná později bude stejně tak nenávidět mne. Asi bych její lásce neměl věřit.

“Ženy o svých expartnerech mluví proto, že je ještě stále trápí napětí z bývalých vztahů a cítí se bezpečněji, když svým citům mohou dát před současným partnerem volný průchod. Kritiku svých bývalých milenců také používají jako nenápadný způsob výchovy současného partnera.

Uzavřená kapitola

Pokud vás trápí starý nahromaděný hněv a odpor vůči bývalým milencům, zkuste se vypovídat spíše kamarádce nebo psychologovi. Je evidentní, že jste se ze vztahu s ním ještě nevymanila a je třeba tuto kapitolu uzavřít.

Pohovořte si s partnerem o tom, co od vašeho vztahu vyžadujete a očekáváte. Vyjadřujte se přímo, ne v náznacích či narážkách. To samé platí i o vašich pocitech ze sexu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.