Ve škole střílel na spolužačku | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ve škole střílel na spolužačku

Mladík si do školy přinesl zbraň.
Mladík si do školy přinesl zbraň. (Ilustrační foto ara)

Horké chvilky zažili jednoho únorového dne roku 1931 žáci, žákyně i učitelé pokračovací školy v Nymburku. Pekařský učeň Josef P. (16) tam náhle při vyučování nečekaně vystřelil z ostře nabitého revolveru na kadeřnickou učnici Věru H.

Rozrušený »střelec« pálil bez varování, naštěstí nemířil přesně a zděšenou dívku minul... O šokujícím incidentu informoval deník Polední list 13. února zmíněného roku. Jak napsal, Josef P. po výstřelu dál mířil na přítomné spolužáky. Kdykoli mohl znovu stisknout spoušť a tentokrát už opravdu někoho zasáhnout...

Do školy muselo ředitelství neprodleně přivolat policisty. Muži zákona na místě zjistili, že situace je opravdu vážná. „Josef P. postavil se výhrůžně proti policii, a jen díky tomu, že začala takticky manévrovat, podařilo se nakonec chlapce odzbrojiti, zatknouti a dopraviti do mladoboleslavského vězení. Proč chtěl mladík zastřeliti Věru H., není dosud známo. Patrně nějaká předčasně »zhrzená« láska,“ spekuloval deník. Jak byl pekařský učedník Josef P. potrestán, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.